Idén ők a Libri díj döntősei

Idén ők a Libri díj döntősei

Megvan a Libri irodalmi díj jelölteinek tízes listája. A kötetekre a zsűri és a közönség is voksol, hogy kiválasszák a Libri irodalmi díjas és a Libri irodalmi közönségdíjas alkotásokat. Szavazni május 10-ig lehet.

A mély merítésben 150 mű szerepelt, 189 neves közéleti személyiség szavazata alapján szűkült tízre a lista. Ezekből választja ki egy öttagú szakmai zsűri, valamint a közönség azt a két könyvet, amelyek májusban megkapják a nívós elismeréseket.

Hírdetés

A jelöltek Bartók Imre: Lovak a folyóban, Bödőcs Tibor: Mulat a Manézs, Danyi Zoltán: A rózsákról, Gerlóczy Márton: Fokció I., Keresztury Tibor: Hűlt helyem, Krasznahorkai László: Herscht 07769, Szvoren Edina: Mondatok a csodálkozásról, Tóth Krisztina: Bálnadal, Vonnák Diána: Látlak és Závada Péter: Gondoskodás.

A zsűri tagjai: Bálint András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész; Beck Zoltán dalszerző, a 30Y énekes-gitárosa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa; Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színész, a Katona József Színház tagja; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese, egyetemi oktató; Szilágyi Zsófia Balassa Péter-díjas irodalomtörténész, kritikus, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a Móricz Zsigmond Társaság elnöke.

Az olvasók a Libri weboldalán szavazhatnak, ötven szerencsés megnyerheti a tíz döntős könyvet. A győztes szerzők 2-2 millió forintot és 30-30 millió forint értékű médiatámogatást kapnak. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepségét a tervek szerint májusban rendezik.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »