Idén meglehetősen drága lesz a tanszervásárlás

Idén meglehetősen drága lesz a tanszervásárlás

A családok háromnegyede arra számít, hogy több tíz vagy száz euróval drágul a tanszerek beszerzése. A családok közel 60 százaléka azt tervezi, hogy csak a szükséges dolgokat vásárolja meg és a korábbi évekből megmaradt tanszereket, vagy az idősebb testvér holmijait használják fel.

A megkérdezettek 12 százaléka nem tervezi semmilyen új dolog megvásárlást, míg 28 százalékuk új tanszereket szeretne vásárolni gyermekeinek – derült ki a 2muse ügynökség által a Postabank számára végzett felmérésből.

A megkérdezett szülők 44 százaléka a tavalyi évhez képest 50–100 eurós költségnövekedéssel számol. A válaszadók negyede nem számol 50 eurónál nagyobb költségnövekedéssel. Ezzel ellentétben a megkérdezettek 20 százalék arra számít, hogy az iskolások szükségletei idén 200 euróval többe kerülnek.

Hírdetés

Elsősorban a Besztercebányai, Nyitrai és Kassai kerületben élő szülők terveznek új tanszervásárlását gyermekeiknek – a válaszadók több mint 35 százaléka tervezi ezt.

Leginkább a Trencséni kerületben élők tervezik azt, hogy felhasználják a korábbi évek tanszerkészleteit – ezt a lehetőséget a válaszadók 73 százaléka jelölte meg. Hasonlóképpen gondolkodnak az Eperjesi kerület lakói, ahol a válaszadók 66 százaléka a korábbi években vásárolt tanszereket kívánják használni.

A Trencséni kerületben a szülők mindössze 14 százaléka tervez új iskolai felszerelést vásárolni. A legtöbb válaszadó, aki egyáltalán nem tervez tanszervásárlást, a Pozsonyi kerületből származik, mégpedig 17 százalék.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »