Idén már "csak" ezredeseink méltatták a szovjetekhez átállt hazaárulókat

Idén már "csak" ezredeseink méltatták a szovjetekhez átállt hazaárulókat

Idén is a szovjetek oldalára átállt, a magyar honvédekkel szemben fegyvert fogó dezertálókat méltatták a Honvédelmi Minisztérium által szervezett megemlékezéssel, de legalább most már – talán tavalyi tiltakozásunk hatására? – nem beszélt felszabadulásról (sőt meg sem jelent) a dandártábornok, aki tavaly még ráadásul "esküjükhöz hű" hősöknek titulálta a honvéd bajtársaik ellen szovjet oldalon fegyvert fogó magyar katonákat.

Soha nem ítéltem el, akik 1945-ben a kilátástalan kitörés helyett a civilben történő lelépést, a továbbélést választották, talán hasznosabb is volt a nemzetnek (melyért nem meghalni, hanem élni kell inkább), de a magyarok ellen harcolni színtiszta árulás volt – írja Facebook-bejegyzésében Novák Előd.

Hírdetés

Megemlíti azt is: a mostani tudósítás nem szól már felszabadulásról és hasonló gyalázatokról, a felszólalók vagy koszorúzók nevét sem említi, pusztán "a rendezvényen elhangzott" és hasonló fordulatokkal bújtatják a felelősöket, de azért én megírom: a képek alapján a tavaly is jelen lévő dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője és Koncz Sándor ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Protokoll, Delegációs és Rendezvénybiztosító Igazgatóság igazgatója adta arcát az összességében szerintem így is gyalázatos rendezvényhez. A tavaly felszólaló Filótás István dandártábornok a képek szerint idén nem vett részt az eseményen. Megpróbálok örülni a pozitív irányú elmozdulásnak, de azért nem elégszem meg vele… – teszi hozzá Novák.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnovakelod%2Fposts%2F1591672257582076&width=480&show_text=true&height=603&appId

Korábban írtuk: Felszabadulásról hazudozik, és a szovjethez átálltakat magasztalja a honvédség dandártábornoka


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »