Idén is megrendezésre kerül a Kitörés emléktúra (2019)

Idén is megrendezésre kerül a Kitörés emléktúra (2019)

Immár XIII. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb, legkülönlegesebb és egyik legkeményebb téli, éjszakai teljesítménytúráját, a Kitörés emléktúrát.

(Kitörés Túra)

A Kitörés teljesítménytúra sportrendezvény és történelmi megemlékezés. Különlegességét az adja, hogy több ellenőrzőponton is katonai hagyományőrző csapatok mutatják be a korabeli hadviselő feleket. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként tiltott „önkényuralmi” jelképek szerepelnek.

Fontos tudnivaló, hogyaz idei túrára csak világhálós nevezés lehetséges, a rajt helyszínén pedig már nem kell kitölteni semmilyen papírt.

FIGYELEM!

KÖTELEZŐ ONLINE NEVEZÉS!!!

A 2019‐es túrára  csak online van lehetőség nevezni, ami egyszerűsíti és gyorsítja a rajtoltatást és a célban a beérkeztetést is. Így a rajt helyszínén már nem kell kitölteni semmilyen papírt. Az online nevezésről itt találjátok a részleteket, az oldal alján egyben nevezni is tudtok: ONLINE NEVEZÉS

A regisztráció során kérjük, hogy valós emailcímet adj meg, mert arra fogod megkapni az induláshoz szükséges kódot.

A túra napján már nem kell a helyszínen semmilyen papírt kitöltened, elegendő a rajtban jelentkezned az azonosítóval. A nevezési díj a helyszínen a rajtban fizetendő.

Hírdetés

Útvonal: Budai vár — Városmajor — Fogaskerekű végállomás — Diós‐árok — Széchenyi‐hegy — Normafa — Virág‐völgy — János‐hegy — Nagy‐Hárs‐hegy — Hűvösvölgy — Vadaskerti emlékmű — Újlaki‐hegy — Virágos‐nyereg — Csúcs‐hegyi‐nyereg — Alsó‐Jegenye‐völgy — Hidegkúti út — Zsíros‐hegy — Nagy‐Szénás — Kutya‐hegy — Fehér út — Perbál — Anyácsapuszta — Szomor

ONLINE NEVEZÉS

Útvonal: Virágos‐nyereg — Csúcs‐hegyi‐nyereg — Alsó‐Jegenye‐völgy — Hidegkúti út — Zsíros‐hegy — Nagy‐Szénás — Kutya‐hegy — Fehér út — Perbál — Anyácsapuszta — Szomor

ONLINE NEVEZÉS

Útvonal: Budai vár — Városmajor — Fogaskerekű végállomás — Diós‐árok — Széchenyi‐hegy — Normafa — Virág‐völgy — János‐hegy — Nagy‐Hárs‐hegy — Hűvösvölgy — Vadaskerti emlékmű — Újlaki‐hegy — Virágos‐nyereg

ONLINE NEVEZÉS

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Kérjük, hogy környezetvédelmi okokból poharat mindenki hozzon magával!

A távok között csak 25 km‐ről 60 km‐re lehet átnevezni! A 60 km‐es távon indulók, amennyiben 25 km‐nél kiszállnak, csak emléklap díjazásban részesülnek.

A Kitörés teljesítménytúra sport rendezvény és történelmi megemlékezés. Politikai célja nincsen! Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok, mint szereplők mutatják be a korabeli hadviselő feleket. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként, bemutató jelleggel szerepelnek! A hagyományőrző szereplőknél látható “fegyverek” vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban)! A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják!


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »