Idén is imaláncot indít a békéért a KÉSZ Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

Idén is imaláncot indít a békéért a KÉSZ Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, ami idén április 8-ára esik, ismét megszervezi az ünnephez kapcsolódó imaláncát.

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján idén is folytatjuk az ünnephez kapcsolódó imaláncunkat, melyre szeretettel hívjuk a KÉSZ-csoportokat, a KÉSZ társszervezeteit és minden imádkozót! – olvasható a KÉSZ felhívásában.

Egy szép középkori magyar szokás szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a hívek összegyűltek templomukban, és ezerszer elimádkozták az angyali üdvözlet imádságát, az Üdvözlégy Máriát. A budaörsi KÉSZ pár évvel ezelőtt felelevenítette a hagyományt, mely kezdeményezésükre 2021-ben számos KÉSZ-csoport csatlakozásával országos imalánccá fejlődött, 2022-ben pedig már Kárpát-medence-szerte imádkoztunk együtt a Szűzanyához.

Az eseménnyel kapcsolatban interjú készült Makláry Ákos görögkatolikus parókussal, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökével, mely ITT olvasható.

Idén is kérjük folyamatos imádsággal a Szűzanya közbenjárását a békéért április 8-án, hétfőn reggel 8 és este 6 óra között – buzdít a szervezet.

Hírdetés

Várják azoknak a csatlakozását, akik vállalják, hogy egy-egy órában elimádkoznak száz Üdvözlégyet. Az imádságot lehet egyénileg vagy közösségben, otthon vagy a templomban is végezni. Több időpontot is lehet vállalni, illetve egy időpontban többen is imádkozhatnak egyszerre.

A szervezők kérik, hogy a csatlakozási szándékot IDE KATTINTVA jelezzék. Az imádkozók listáját a jelentkezések alapján folyamatosan frissítik. 

Imádkozzunk Szűz Máriához, a béke királynőjéhez, kérve közbenjárását!

Forrás: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

Fotó: Wikipedia (Fra Angelico: Angyali üdvözlet)

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »