Idén is döntőt játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

Idén is döntőt játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

A címvédő Sepsi OSK remek hangulatú mérkőzésen, megérdemelt győzelmet aratott a Román Kupa-elődöntőben. A sepsiszentgyörgyi csapat szerdán hazai közönség előtt két büntetőrúgást elpuskázva 3–0 arányban diadalmaskodott a Kolozsvári CFR felett, így négy év alatt harmadszor jutott fináléba, amelyet idén Nagyszebenben rendeznek május 24-én. A döntőben a háromszéki együttes ellenfele a Kolozsvári Universitatea vagy az Aradi UTA lesz.

A székelyföldi együttes jobban kezdte a mérkőzést a motiválatlanul pályára lépő ellenfelénél. Cristiano Bergodi legénysége a 10. percben vezetést szerzett, Marius Ștefănescu szöglete után Denis Ciobotariu csúsztatott a hosszú sarok felé, ahol Nicolae Păun közelről a jobb felsőbe fejelt (1–0). Az elképzelés nélkül játszó vendégek a 29. percben újabb gólt kaptak, Cosmin Matei beadását követően Andres Dumitrescu fejelt Marius Ștefănescu irányába, aki kapásból a bal alsóba továbbított (2–0).

A négyszer kupagyőztes kolozsvári csapat a 42. percben még kilátástalanabb helyzetben találta magát, ugyanis a 42. percben emberhátrányba került, miután Andrei Burcă utolsó védőként szabálytalankodott a büntetőterületben Pavol Šafranko ellen. A játékvezető piros lapot adott a védőnek és tizenegyest ítélt, amelyet Matei a jobb kapufára rúgott, a labda pedig a mezőnybe vágódott.

Szünetben négyet cserélt Dan Petrescu vezetőedző, ennek köszönhetően némileg feljavult a Kolozsvári CFR játéka, ám komoly veszélyt nem jelentett, továbbra is a sepsiszentgyörgyi gárda akarata érvényesült. A házigazdák a 76. percben ismét betalálhattak volna, Matei távoli lehetőségét Simone Scuffet bravúrral szögletre mentette. Nem sokkal később hosszab videobírózás után a Sepsi OSK ismét büntetőrúgáshoz jutott, Christopher Braun kezezett a tizenhatos területben, a megítélt tizenegyest viszont Ștefănescu kihagyta, azonban a kipattanót Mario Rondón bevágta (3–0).

 

Hírdetés

 

A hajrában bemutatkozott a felnőtt csapatban a 19 éves Sergiu Șerban, valamint visszatért decemberi bokasérülése után Varga Roland. A háromszéki alakulat egyértelmű győzelmet aratott, így négy év alatt a harmadik kupadöntőjére készülhet, amelyet május 24-én a tavaly átadott nagyszebeni stadionban rendeznek. A Sepsi OSK ellenfele a fináléban a csütörtökön 19 órakor kezdődő Kolozsvári Universitatea–Aradi UTA párharc nyertese lesz.

Román Kupa, elődöntő: Sepsi OSK–Kolozsvári CFR 3–0 (2–0).

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 5900 néző. Vezette: Viorel Cojocaru (Galac). Sepsi OSK: Niczuly – Bălașa, Ciobotariu, Niňaj, Dumitrescu – Păun (Papa, 87.), Rodríguez (Francisco Júnior, 86.) – Gheorghe (Rondón, 21.), Matei (Varga, 90.), Ștefănescu – Šafranko (Șerban, 87.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Kolozsvár: Scuffet – Braun, Yuri, Burcă, Camora (Peteleu, 46.) – Muhar (Bordeianu, 46.) – Yeboah, Cvek, Boateng (Țîru, 46.), Petrila (Fica, 46.) – Janga (Jah, 89.). Vezetőedző: Dan Petrescu. Gólszerzők: Păun (10.), Ștefănescu (29.), Rondón (81.). Sárga lap: Šafranko (18.), illetve Camora (14.), Bordeianu (66.). Piros lap: Burcă (42.).

A sepsiszentgyörgyi csapat szombaton 21.45-től a SuperLigában érdekelt, a felsőházi rájátszás hatodik fordulójában a listavezető FC Farul Constanța lesz az ellenfele a Sepsi OSK Arénában.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »