Idén 32 halálos áldozata volt a beavatási szertartásoknak Dél-Afrikában – ismerkedjünk a kultúrával, maholnap a szomszédban csinálják

Összesen harminckét fiú halt meg és több mint 150 került kórházba idén a dél-afrikai etnikumok körében szokásos beavatási szertartások miatt – közölte kedden a kormány.

A halálesetek és a fertőzések többsége a megfelelő higiéniai elővigyázatosság nélkül elvégzett körülmetélések következménye – mondta Sifiso Ngcobo, a hagyományügyi minisztérium szóvivője.

A többi fiú erőszakos cselekmények, kiszáradás, illetve rossz higiéniai körülmények következtében halt meg – tette hozzá.

Hírdetés

A legtöbb haláleset és sérülés idén is Kelet-Fokföld tartományban, a salommal köszönő, Moszad által kiképzett kommunista Nelson Mandela szülőföldjén történt, ahol ezek a rítusok a térségben többségben élők xhoszák "kultúrájának" alapelemei.

A körülmetélést azután hajtják végre, hogy a fiúk 2-4 hétre visszavonulnak a bozótba, ahol különböző hagyományos és titkos próbáknak vetik alá őket, amelyeken férfivá váláshoz szükséges ellenálló képességükről és szívósságukról kell tanúbizonyságot adniuk.

A szertartások közben elhunytak magas száma miatt évek óta aggódó kormány már 150 engedély nélkül működő beavató iskolát záratott be. A családokat arra biztatják, hogy indítsanak eljárást a pénzért beavatást végző sarlatánok ellen.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »