Ideje lenne: Kitilthatják Magyarországról a hisztérikusan magyarellenes Bogdan Diaconut

Egyes értesülések szerint a magyar kormány arra készül, hogy kitiltsa Magyarország területéről Bogdan Diaconut, aki így a jövőben nem léphetné át a magyar határt – írja a Népszabadság.
A szélsőségesen magyarellenes Bogdan Diaconu még tavaly alapította meg az Egységes Románia Pártot (PRU), amelynek első kongresszusán, január végén bejelentette egy  „polgári önvédelmi” szervezet létrehozását Vlad Țepes Őrjárata néven. Diaconu a magyar baloldali lapnak nyilatkozva azzal fenyegetőzött: ha eredményesen szerepelnek a 2016-os parlamenti választáson, kitiltják a magyar cégeket Romániából. Szerinte a magyar kormány azért akarja kitiltani, mert a PRU „az egyetlen párt, amely ellent tud állni a magyar irredentizmus térnyerésének”.

Hírdetés

Diaconu, aki „Magyarország zsugorításán” ügyködne
Diaconu a magyarellenes hisztériakeltésben látja politikai jövőjének kibontakozását, egyelőre kérdés azonban, hogy milyen sikerrel. Mindenesetre magyargyűlöletét jól példázzák az alábbi idézetek: „A magyar címer kihelyezése egy romániai iskolára olyan, mint ha náci horogkereszt kerülne egy zsidó tanintézetre.” (2012 januárjában, amikor egy felújított csíkszeredai gimnázium homlokzatára ismét kikerült a magyar címer.) „Egy ki tudja, honnan érkezett, komplexusokkal teli, erőszakos és kapzsi kultúra (…), amely tudja, hogy olyasmire vágyik, ami nem az övé, és bármire képes rablási szándékai kielégítésére.” (2015. július. A magyarok jellemzése az Orbán Viktorhoz címzett nyílt levélben.) „Ha Vona Gábor módosítani akarja az alkotmányunkat, mi is kívánhatjuk Magyarország zsugorítását.” (2016 februárjában arról, hogy a Jobbik elnöke szerint meg kell adni az autonómiát a székelyeknek.)   
http://itthon.ma


Forrás:magyarellenesseg.com
Tovább a cikkre »