Idegengyűlölet miatt támadják a magyar kormányt

Idegengyűlölet miatt támadják a magyar kormányt

Orbán Viktorról és a kormányáról mindent elmond, hogy vak és mozgássérült migránsokat állítanak bíróság elé és közben terrorveszélyről beszélnek. A világ legtekintélyesebb gazdasági lapja a Financial Times így látja a magyar helyzetet.

Vak és tolókocsis migránsokat fognak perbe Orbán Magyarországán. Ezzel foglalja össze a menekültek elleni kirakatpereket a Financial Times. Megjegyzik: a bíróságnak láthatóan a hivatalos fordítások elkészítése is gondot okoz, volt olyan eset, amikor a vallomás és annak a fordítása jelentősen eltért egymástól. A lap pillanatképnek nevezi a tárgyalásokat, az idegengyűlöletet hirdető magyar kormány mindennapjaiból.

Magyarországhoz hasonló terrortörvényt tervez a lengyel kormány, írja a Deutsche Welle. A szolgáltatók ezentúl egyik országban sem tagadhatják meg, hogy az állami hatóságok akárki telefonbeszélgetéseihez, e-mailjeihez hozzáférjenek terrorveszély címén. Mindkét országban azt állítja a kormány, hogy nem fognak visszaélni a maguknak adott hatalommal, de Lengyelországban és Magyarországon is ettől tart az ellenzék.

Az üzleti úton lévő nőkre különösen veszélyes országok között emlegeti Magyarországot egy svájci felmérés. Azt írják, Budapesten körülbelül annyi az esély, hogy drogot keverjenek egy nő italába és megerőszakolják, mint Mexikóban. Ezért a magyar fővárosba érkezőknek azt tanácsolják: mindig a saját italukat készítsék el, és ne igyanak meg semmit, amit csak úgy eléjük tesznek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »