Idegállapotba kerültek az Open Arms dzsungeltöltelékei – Salvini "akarata ellenére" partra engedi a "fiatalokat"

Kritikus, robbanásközeli a helyzet a spanyol civil mentőhajó, az Open Arms fedélzetén, amely az olaszországi Lampedusa partjainál vesztegel – figyelmeztetett szombaton a hajó érzelmekkel és migránséletekkel játszó kapitánya.

„Ez a bomba minden másodperccel közelebb kerül a robbanáshoz. Vagy valaki most átvágja a vörös vezetéket, és hatástalanítja, vagy az Open Arms fel fog robbanni” – húza alá Marc Reig.

A hajó fedélzetén 134 ember várakozik, többségük több mint két hete van a zsúfolt hajón (a "humanista migránsmentők" persze nem adják át őket a líbiai parti őrségnek, pedig ha nem a politikai nyomásgyakorlásra használnák a rakományukat, akkkor sokkal kevesebben halnának meg – a szerk.), de az olasz kormány hónapok óta nem hajlandó fogadni a hajókat, amelyek embereket vettek a fedélzetükre a Földközi-tengeren. Az RTVE spanyol tévécsatorna riportjában kimerült és dühös embereket mutatott be, akik nem értik, hogy miért nem léphetnek ki a hajóból a látótávolságban lévő Lampedusa szigetére (mi azt nem értjük, hogy miért csak Európában hajlandók partra szállni… – a szerk.). A riport szerint az emberek kezdik elveszíteni a türelmüket, és nagyon idegesek, egyesek azzal fenyegetőznek, hogy a vízbe ugranak.

Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminiszter szombat délután Giuseppe Conte kormányfőnek küldött és nyilvánosságra hozott levelében azt írta: „akarata ellenére”, de a miniszterelnök kérésére engedélyt ad arra, hogy a 18 évesnél fiatalabbak elhagyhassák az Open Armsot, és partra szállhassanak Olaszországban. Az olasz hatóságok tájékoztatása szerint a fedélzeten lévő 134 emberből mintegy harminc fiatalkorú (vagy azt hazudja magáról, lásd kapcsolódó anyagainkat – a szerk.).

Matteo Salvini előzőleg a Twitteren azt írta, hogy a hajó az eltelt 16 nap alatt nyugodtan elérhette volna Spanyolországot. Hat uniós tagállam, köztük Németország és Spanyolország is vállalta, hogy befogadják a hajón lévőket, akik egyelőre nem szállhatnak partra Olaszországban.

Szicíliától délre egy másik hajó, az Ocean Viking 356 emberrel a fedélzetén várja az engedélyt, hogy utasaival biztonságos kikötőbe hajózhasson.

(MTI nyomán)

Hírdetés

Reméljük, nem merik megkérdőjelezni a fiatalok igazmondását holmi vizsgálatokkal:

Hamis identitással él Merkelisztánban egy (?) Bundesliga-focista

Fiatalnak hazudják magukat és máris enyhe büntetést kapnak az egzotikumra vágyó német lányokat gyilkoló afgánok

Néhány rasszista szerint ez az etióp futólány nem is 16 éves

Hihetetlen, de 33 éves a német lányt meggyalázó és meggyilkoló afgán menekültfiú

Batikbanyák: amikor a rusnya svéd bürokrata némberek egzotikus numerájáért tönkreteszik Svédországot

A svédeknél bizonyítást nyert, amit évek óta mondunk: a "kiskorú" sáskák elsöprő többsége már rég elmúlt 18 éves

Szinte hihetetlen, de nem fiatalkorú a Norvégiában őrizetbe vett 73 afgán – pedig azt mondták

12 éves fiút erőszakolt meg két ártatlan menekült Svédországban – 15-nek hazudták magukat, egyikük 45 éves is lehet

Nem 15 éves a gondozóját Svédországban megölő nigger – korukról is hazudnak a betolakodók


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »