Ide vezet a Soros-ideológia

Ide vezet a Soros-ideológia

Soros által kiadott könyveket égettek el orosz hatóságok. Ezt közölte tegnap az MTI. Indok? „Idegenek az orosz világnézettől.” Rájár a rúd Sorosra Oroszországban, ahol egyre szélesebb körben ismerik fel a jelek szerint azt a veszedelmet, amit az általa kiadott könyvek jelentenek.

Ám lássuk részletesebben a híreket! Ötvenhárom, a „humanitárius oktatás megújításá”-ról szóló, Soros Alapítvány által megjelent művet (többségében tankönyvet) égettek el a hatóságok az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaságban lévő Vorkután (ahol nem mellesleg valaha gulág működött!) azok után, hogy Komiföld oktatási és ifjúsági minisztériuma átvizsgálta a helyi bányászati szakközépiskola könyvtárát – adta hírül eredendően a Kommerszant orosz portál. A Novaja Gazeta értesülései szerint pedig a köztársaság több más helyi könyvtárából is eltüntették a Soros Alapítvány által kiadott köteteket, több mint ötszázat.

Hírdetés

Noha az orosz kulturális miniszter elfogadhatatlannak nevezte a könyvek elégetését, az említett köztársaságban történtek mégiscsak jelzésértékűek, főleg azután, hogy maga az orosz főállamügyészség még tavaly november végén nemkívánatossá nyilvánította Soros két alapítványát, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének Támogatási Alapítványát, mivel azok veszélyeztetik Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát.

A Soros által meghirdetett „nyílt társadalom” megvalósulásának jeleit ma már egyre többen látják, és ami még fontosabb, aggasztónak tartják. Még olyanok is, akik korábban lelkesen üdvözölték Sorost, mert benne a kommunista rendszer lebontóját látták, aki alapítványaival meghozza majd a kommunizmust túlélt nemzeteknek a megváltó szabadságot, szellemi, gazdasági, anyagi kiteljesedésüket. A migránshelyzet és a gender-ideológia nyugati terjedése kapcsán viszont már sokak szeme nyílik fel. Saját bőrükön tapasztalják ugyanis, hogy a Soros-ideológia mögött nem a tizenkilencedik századi klasszikus, a szabadosságot, a libertinizmust elutasító politikai-gazdasági liberalizmus teoretikusai (mint John Stuart Mill vagy Adam Smith), de még csak nem is Karl Popper eszméi állnak valójában, hanem a neoliberális egalitarizmus és totalitarizmus, ami előbb az európai fehér ember teljes szellemi, lelki és anyagi leépüléséhez, utóbb viszont egyenesen kihalásához vezet.

Ha viszont hazánk mai oktatási intézményeit vizsgáljuk abból a szempontból, hogy bennük a Soros-ideológia mennyire virulens, akkor tényként megállapíthatjuk, hogy számos intézményben sajnos az – mindenekelőtt az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen és a szegedi József Attila Tudományegyetemen. És akkor még a közmédiáról, az államilag is preferált könyvkiadókról nem is szóltunk. Van hát tennivalónk bőségesen e téren nekünk is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »