I. rész: Az erőszakmentes ellenállás 198 módja – Hogyan destabilizáljuk bármely kormányzatot; KÉZIKÖNYV SZABADSÁGHARCOSOKNAK

NIF: Olvasóinknak nem ismeretlen Dr. Gene Sharp, akinek az 1 órás, magyar feliratú, interjú filmjét is bemutattuk. Az erőszakmentes ellenállás 198 módozatát sorozatban közöljük. Ajánljuk minden Olvasónknak, hogy másolják le és töprengjenek fölötte, minden egyes pont fölött. Ajánlatunkat kihangsúlyozzuk bizonyos Olvasóink illetve Hozzaszólóink számára, akiknek gözük sincs, hogy az erőszakmentes ellenállás annyira veszélyes, hogy módszereit a titkosszolgálati akadémián oktatjak. Kedves “Ellenálló Magyar” az erőszakmentes ellenállás módozatainak helyes alkalmazásához illik ezt a tudományágat alaposan ismerni!

Hogyan destabilizáljuk BÁRMELY nemkívánatos kormányzat, irányító csoport vagy személy működését

Ha szétnézünk a világban, de elég csak szerény kis hazánkban és a közéletben megszólalókat, szervezett eseményeket, kitalált (akár jó…, akár rossz) mozgalmakat, tetten tudjuk érni azokat a momentumokat, amik segítenek eligazodni, hogyan és hol is kell helyén kezelnünk ezeket a “tüneteket”………

És máris sokkal jobban átlátjuk a helyzetet, mint a többi 99%…… (SBG Buddha – VilagHelyzete.com)

Nagy nemzetközi hatása ellenére Dr. Gene Sharp munkássága és az erőszakmentes küzdelem-stratégiája a magyar nyelvterületen jószerivel ismeretlen. A “From Dictatorship to Democracy” című könyv eddig a világ mintegy 30 nyelvén jelent meg, magyar fordítása viszont nincs.

KÉZIKÖNYV SZABADSÁGHARCOSOKNAK 

Dr. Gene Sharp és az általa alapított Albert Einstein Intézet „küldetése az erőszakmentes konfliktuskezelés elméletének és gyakorlatának terjesztése világszerte, kutatásokkal, az eredmények közkinccsé tételével és a konfliktusban élő csoportokkal való kapcsolattartással.

Nyilvánvaló igazság, hogy a diktátorok nincsenek meg erőforrások nélkül, amit végső soron a nép engedelmessége biztosít. A közvélekedéssel ellentétben tehát a diktatúra van legjobban rászorulva a népre. A feladat ezért az engedelmeskedés megtörése, ami révén a diktatúra összeomlik.

Ehhez azonban meg kell találni a diktatúra gyenge pontjait.

Mivel a diktatúrák belső okokra vezethetőek vissza, (…) a változásnak is belső tényezőkön kell alapulnia. (…) a diktatúrák megdöntésének alapfeltétele a társadalom tagjai önbecsülésének megteremtése, a független társadalmi intézmények létrejötte, amelyeken azután a belső ellenállás szárba szökkenhet.” (…) A diktatúra alóli „felszabadulás esélye egyenlő az emberek önfelszabadító képességével.

A diktátorok és diktatórikus rendszerek erőszakmentes megdöntéséért fáradozók számára „erőszakmentes fegyverek” egész arzenálja áll rendelkezésre.
Az alábbiakban 198-at sorolunk fel ezek közül, három fő kategóriába sorolva őket:

I. erőszakmentes tüntetés és meggyőzés
II. erőszakmentes együtt-nem-működés (a. társadalmi, b.1.+b.2. gazdasági, c. politikai)
III. erőszakmentes intervenció

Mindegyik módszerre találhatók leírások és történelmi példák Gene Sharp „The Politics of Nonviolent Action” c. háromkötetes könyvének második kötetében.
Gene Sharp művei: http://www.amazon.com/Gene-Sharp/e/B001JSC3EI
Intézete: http://www.aeinstein.org/


Fordítói megjegyzés

Gene Sharp módszeréhez a sikeres Gandhitól nyert ihletet. Gene módszere sikerrel alkalmazható vállalati alkalmazottak által, egyetemi diákok által, szülők által az iskolával szemben, ha ezen intézmények visszaélnek hatalmukkal.

Gene egyes módszerei egyén és egyén közötti hatalmi viszonyok kiegyensúlyozására, az erők és egyensúlyok felállítására is alkalmasak felnőtt és felnőtt, fiatalkorú és felnőtt, fiatalkorú és fiatalkorú egyének és csoportok viszonylatában.

Gene Sharp módszerei a vallások közötti, felekezetek közötti és nemzetek közötti viszonylatokban is alkalmazhatók. Módszerének ezekben az esetekben való alkalmazása során azonban rendszerint a műveleteket hatalmi érdekekből más erők eltérítik („hijack”).

Hírdetés

Tipikusan ilyen a diákmozgalom, ahogy az szerepel is a 198 pont között, és tipikusan ma már minden tüntetés eltérítésre kerül, bárhol legyen is az. Ugyanúgy térítik el ezeket eredetileg helyes és megbecsülendő céljaiktól, mint mások a repülőgépeket. 

Ezen eltérítő háttérerők nyilvánosságra hozatala és leleplezése e mozgalmak elején és közben ezért kulcsfontosságú, különben láthatatlan kézként térítik el a 198 pont használóit, saját maguk ellen is a 198 pont más pontjait alkalmazva (pl. tüntetésen az álruhás álcivil áltüntetők).

I./III.: Az erőszakmentes tüntetés és meggyőzés módszerei

Formális nyilatkozatok

Nyilvános beszédElutasításról vagy támogatásról biztosító levélSzervezetek és intézmények nyilatkozataiKözösségi nyilatkozatok aláírásokkalVádirati és szándéknyilatkozatokCsoportos vagy tömeges petíciók

Széles közönségréteggel folytatott kommunikáció

Szlogenek, karikatúrák, szimbólumok

Bannerek, poszterek, és egyéb nagy felületen megjelenített kommunikációkSzórólapok, brosúrák és könyvekÚjságok és folyóiratokRádió- és televízió-felvételekÉgre vagy a földre rajzolt feliratok

Csoportos képviseletek

KüldöttségekMegszégyenítési céllal díjak, elismerések adományozásaCsoportos lobbizásBejárat-torlaszolásMegszégyenítési célú, hamis célú választások (Mock elections)

Nyilvánosság előtt történő szimbolikus cselekedetek

Zászlók és szimbolikus színek közszemlére tételeSzimbólumok hordásaImádkozás és imádásSzimbolikus tárgyak kiszállításaMeztelen tüntetésekSaját tulajdon rombolásaSzimbolikus fényekPortrék, ábrázolások közszemlére tételeFestmény mint tüntetési eszközÚj jelek és nevekSzimbolikus hangokSzimbolikus visszakövetelésekDurva gesztusokPóka László a Nemzet Csákánya!

Egyénekre való nyomásgyakorlás

„Vadászat” tisztviselőkreTisztviselők felbőszítéseFraternizálás (ál-barátkozás, barátkozás színlelése)Virrasztás

Dráma és zene

Humoros skiccek és csínytevésekFilmszínházi, színházi, színházszerű műsor és koncertDalok, éneklések

Körmenetek

MenetelésParádéVallási, vallásos körmenetZarándoklatGépjármű-konvoj

Halottak tisztelete

Politikusok általi gyászÁltemetésekDemonstratív célzatú temetésekMegemlékező beszéd temetkezési helyen

Közösségi összejövetelek

Elutasító vagy támogató gyűlésekTüntetési céllal összehívott összejövetelekÁlruhás tüntetési találkozóBe-tanítások (Teach-ins)

Visszavonulás és megtagadás

Terem látványos elhagyásaTüntetőleges csendKitüntetések visszautasítása vagy visszaadásaTüntetőleges hátat fordítás

Vége az I. résznek

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:cion-diktatúra, EU, Európai Egyesült Államok, Fordítás, Gondolatok, Hírek, Magyarország Cionista Gyarmat! Tagged: a rendszer ellen, Alkotmányos Ellenállás, erőszakmentes ellenállás, magyar ellenállás, magyarellenes erők, magyarellenes média


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »