Hűtlenek, vigyázzatok!

Hűtlenek, vigyázzatok!

Hekkerek törtek fel egy megcsalásra szakosodott társkeresőt, most azzal fenyegetőznek, hogy nyilvánosságra hozzák a megszerzett adatokat. Az egész mögött egy szolgáltatás áll.

Feltörték az Ashley Madisont, amely házas embereknek nyújt segítséget abban, hogy megcsalják a párjukat – írja a CNN Money. Az oldal – amelynek szlogenje így hangzik: „Az élet rövid. Lépj félre.” – felhasználóiról összegyűjtött adatok egy kis részét már nyilvánosságra is hozták a hekkerek, akik azzal fenyegetőznek, hogy mindent kipakolnak a netre.

Az esetről az Avid Media Life, az Ashley Madison anyacége is értesült, amely közleményben tudatta: megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket, mégsem tudták kivédeni a támadást. Hozzátették: lezárták a hekkerek adatokhoz való hozzáférési pontját, így a portál használata ismét biztonságos.

Hírdetés

Törölnek mindent. Vagy mégsem?

A hekkert valószínűleg a cég „teljes törlés” nevű, 19 dolláros szolgáltatása dühíthette fel – az Ashley Madison azt ígéri, hogy ennyiért mindent eltüntetnek az emberről. Ebből 1,7 millió dolláros (485 millió forintos) összbevétele volt az Avid Media Life-nak. A pénzt szinte kivétel nélkül bankkártyával fizették ki, az ehhez kapcsolódó adatokat (név, cím, számlaszám) viszont nem törölték, ezeket gyűjtötték be a hekkerek.

Márciusban történt egy léptékkel kisebb, de hasonló eset is: akkor az Adult FriendFinder 3,5 millió felhasználójának szexuális preferenciái, fetisizmusai és személyes adatai kerültek nyilvánosságra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »