Huszonkétszer annyiba kerül a budapesti Maccabi Játékok, mint a berlini – A ZSIDÓKÉRT SEMMI SEM DRÁGA!

Ígérgetésekből nem volt hiány a Maccabi Játékok körül. A Kerepesi úti sportközpont úgy is megépül, hogy nem ott lesznek a sportesemények, a versenyzők szállásairól még mindig nem tudni semmit.

A Kerepesi úton továbbra is épül a vadonatúj sportközpont, bár eredeti funkcióját, hogy a budapesti Maccabi Játékok centruma legyen képtelen lesz betölteni, addigra ugyanis nem lesz kész.

Már az indulás sem volt zökkenőmentes – összegzi az e heti HVG a budapesti sportesemény történetét. A közbeszerzést két ízben is leállították, legutóbb tavaly ősszel, noha akkor már jókora csúszásban volt a projekt. Miután nagy nehezen lett egy nyertese a pályázatnak, hamar belátták, hogy időre képtelenség lesz befejezni a munkát.

Hírdetés

A legújabb tervek szerint részben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felújított épületeiben, az Orczy-kertben és a Hidegkuti Nándor Stadionban fogják megtartani a játékokat. Azt még nem lehet tudni, hol lenne a Maccabi Játékok „olimpiai faluja”, ami eredetileg a Sorsok Háza mögött épült volna meg, ám a beruházás elindításának semmi jele.

A 30 milliárdos költség, valamint a szervezésre szánt újabb 2 milliárd forintos összeg is soknak tűnik – nemzetközi összehasonlításban mindenképp. A világviszonylatban egyébként nem kiemelkedő súlyú sporteseményt négy éve Berlinben tartották, és az ottani játékokra 1,4 milliárd forintnak megfelelő euró is elegendő volt.

HVG.HU


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »