Huszonhat évet kapott a migráns "anya", aki szándékosan tóba hajtott a gyerekeivel, hogy megölje őket

Huszonhat évet kapott a migráns "anya", aki szándékosan tóba hajtott a gyerekeivel, hogy megölje őket

Legalább 20 évig börtönben lesz az a dél-szudáni migráns "anya", aki szándékosan egy tóba hajtott kocsijával Melbourne elővárosában, megölve ezzel három gyermekét.

Az Akon Guode nevű 37 éves "anya" tettével megölte 1 éves gyerekét és 4 éves ikreit, a negyedik, 6 éves szintén a kocsiban volt, de ő túlélte.

A nőt gyilkosság, gyerekgyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjában találták bűnösnek, de a bíró szerint az indíték továbbra sem derült ki.

Lex Lasry bíró azt mondta a tárgyaláson: "az emberek meg szeretnék érteni, miért tette, amit tett, mivel különösen a kisgyerekes szülők számára egy ilyen cselekedet elképzelhetetlen". Hozzátette: véleménye szerint az egész mögött "súlyos kétségbeesés" volt, nem pedig valamiféle bosszú.

Hírdetés

Joseph Manyang, az apa szerint a nő "szerető anya" volt, aki sohasem bántotta volna gyerekeit. A baleset előtt arról számolt be, hogy kissé furán érzi magát, mintha szédülne.

Ennek ellentmond, hogy az ügy egyik koronatanúja szerint Guode a tragédia napján arról beszélt, hogy megöli a gyerekeit.

Lasry bíró azt is megemlítette, hogy a gyilkos anya menekültként érkezett Ausztráliába Dél-Szudánból, ahol a szeme előtt ölték meg a férjét.

Összesen 26 év 6 hónapot kapott, ebből 20 évnél korábban biztosan nem szabadulhat. Az is lehet – de csak lehet -, hogy a büntetése letöltése után deportálják az országból.

(BBC – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »