Húszmillió forintot adott egy tévés "jósnak" egy észlény, és most csodálkozik, hogy nem kapja vissza

Húszmillió forintot adott egy tévés "jósnak" egy észlény, és most csodálkozik, hogy nem kapja vissza

Egy év börtönt kapott jogerősen Borda István, azaz Stephanus, az ismert tévés "jós". Az ítélet megviselte, több agyvérzést kapott, kómában tartották – írja a Bors.

A TV2 műsorából ismerte meg Borda Istvánt, a Stephanusnak nevezett "jóst" a nő, aki 2011-ben hárommillió forintot utalt át a férfinak. Megismerkedésüket kö­­vetően egy évvel ugyanis Ste­pha­nus közölte, amíg a hárommilliós családi örökségéről nem szedi le a "rontást", az asszony nem is reménykedhet abban, hogy sikeres vállalkozásokba foghat – legalábbis ezt nyilatkozta az asszony három éve. A pénzét nem kapta vissza, feljelentést tett, most pedig ítélet is született az ügyben.

"B. István Vilmost a bíróság ítéletében bűnösnek mondta ki csalás bűntettében. Ezért őt a bíróság egy év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Egyúttal a csalás vétsége miatt emelt másik vád alól a bíróság felmentette a vádlottat. Az ítélet 2015. 9. 25-én jogerőre emelkedett, ezzel a büntetőeljárás befejeződött" – közölte a Fővárosi Törvényszék sajtótitkársága.

A bulvárlap kereste Borda Istvánt is, egy ismerőse viszont közölte, a "tisztánlátó" a tudomása szerint kómába esett.

Hírdetés

"Ez így igaz" – közölte később maga a "jós". – Nagyon megviselt ez az eljárás és az ítélet is – mondta "Ste­pha­nus".

– A hölggyel barátságnak indult a kapcsolatunk, és én magam kértem, hogy az átutalás során írja a közleménybe: kölcsön. Ezt ő maga is elismerte korábban. Vissza akartam adni a pénzt, és egy részét már törlesztettem is korábban, de a bíróság úgy ítélte meg, amikor kölcsönkértem, nem volt reális esélyem arra, hogy egyszer visszaadjam. Az ítéletem enyhe, rosszabb is lehetett volna! Ennek ellenére pszichésen teljesen kikészültem. Októberben elítéltek, a november 4-i szülinapomat már le kellett mondanom. Ágynak estem, december 19-én édesanyám vidékről jött fel, kórházba vitt. Ott derült ki, három agyi in­farktusom volt és kétoldali tüdőgyulladásom. Mesterséges kómába tettek, anyámat felkészítették a legrosszabbra is. De felkeltem és túléltem. Az orvos szerint csoda, hogy élek. A veséim tönkrementek, járok kezelésekre, de minden erőmmel azon vagyok, hogy meggyógyuljak, és rendezzem a tartozásomat – mondta Borda.

Tavaly ősszel a Bors írta meg: a Svájcban élő Marika hét éve várja, hogy "Stephanus" megadja neki azt a több mint húszmillió forintot, amit az elmúlt években adott neki.

– Betegség, villanyszámla, fűtés, majd az édesanyja is kért kétszer, és én mindig adtam. Születésnapjaira ezer-ezer frankot adtam a kezébe – közölte akkor a hölgy, de a "jós" szerint az asszony ajándékba adott neki és barátainak pénzt, és amióta párja van, féltékeny rá.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »