Húszmilliárdos Kossuth téri beruházások

Húszmilliárdos Kossuth téri beruházások

Húszmilliárd forintba kerül a Szabad György Irodaház és a Balassi Bálint utca 1–5. szám alatti épület felújítása. Ez utóbbiban lesz Kövér László új rezidenciája is. A parlament költségvetési bizottsága több kivetnivalót is talált a projektben.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztérium, illetve a Kúria leendő épületét is felújítanák a Kossuth tér programban. Ez az a beruházás, amelynek részeként épül az új képviselői irodaház és az a Balassi Bálint utcai épület, ahol az Országgyűlés elnöke is könyvtárral és díszteremmel ellátott rezidenciát kap.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Közelebb költözik az Országházhoz a képviselői irodaház, a volt MTESZ székházat alakítják át milliárdokért nekik, hogy ne kelljen szegényeknek 4-5 perces sétát tenni az irodaház és az Országház között.

Hírdetés

A sportkörök élére hozzá nem értő politikusok kerültek. „Such Györgyöt, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatóját, a Magyar Rádió korábbi elnökét választották meg elnöknek a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) hétfői tisztújító küldöttgyűlésén, tudósított az MTI.” (2016 nyara).

Such György volt az, aki rádióelnökként megengedte 2006. október 23-án, hogy a forradalom ötvenedik évfordulóján végrehajtott gazemberség idején a magyar fiatalokat ott „ápolják le” a rendőrök. Csodálatos karrierű emberről van szó, mindig jókor van jó helyen, magas jövedelem ellenében.

Az átköltözés is okoz elég sok kiadást. Szó van arról is, hogy a felújított Kossuth tér egy részét fel kell bontani, mert aluljáróval akarják összekötni a képviselői irodaházat és az Országházat… A miniszterelnök és néhány minisztérium várba költözése is belekerül vagy 300 milliárd forintba, a Városliget beépítésének költségéről nem is beszélve. Van itt pénz bőven, csak arra nincs, amire valóban kellene!

Békéscsaba, 2017. május 6.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető: „A hazai problémák, az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat sanyarú helyzete, a pácban hagyott devizahitelesek ellehetetlenülése nem éri el a nemzetinek mondott kormány ingerküszöbét… Be kell, hogy érje annyival a magyar társadalom, hogy sorozatban kapja a nemzeti konzultációkat, és állandóan ellepik az országot a bugyutánál bugyutább szövegű óriásplakátok iszonyatos milliárdokkal megterhelve a költségvetést. Volt egy érvénytelen népszavazás is, amelyet a piacon a kormány sikerként árult cirka 17 milliárdos összköltséggel. Ezek miatt a dolgok miatt azután egyre távolabbra kerül Magyarországon a szebb jövő. Egy szűk haveri réteg viszont hihetetlen mértékben gazdagodik.” (Részlet a Külföldre juttatott magyarországi támogatások című cikkből)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »