Húszezren a migránsok mellett

Több mint húszezren tüntettek Brüsszelben a bevándorlók mellett. A demonstrálók a magyar kormányt is bírálták, és jobb körülményeket követeltek a migránsoknak.

Több mint húszezren vettek részt azon a felvonuláson, amelyet civilek szerveztek Brüsszelben. Azt követelték, hogy a belga kormány teremtsen jobb körülményeket a befogadó központokban és a politikusok lépjenek fel a rasszizmus és az idegengyűlölet ellen. A szónokok közül többen bírálták a magyar kormányt és Orbán Viktort is, megemlítették, hogy könnygázt is használtak a magyar rendőrök a menekültekkel szemben és a katonaságot is a zöldhatárra vezényelték.

Hírdetés

A menekültügy Belgiumban is megosztja a közvéleményt, az ország legjelentősebb, de ellenzékben lévő politikai ereje, a legnagyobb flamand párt vezetője sürgette, hogy szigorítsák a társadalombiztosítás menekültekre vonatkozó kedvezményeit, mert szerinte mindenki, aki Belgiumba érkezik, gazdasági bevándorló.

A kormány a közelmúltban 8 ezer új férőhelyet biztosított a menekülteknek, az újonnan érkezettek egészségügyi ellátására, oktatására, munkához juttatására pedig az idei 100 milliárd forintnak megfelelő euró helyett jövőre 180 milliárd forintnyi összeget fordítanak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »