Húsz méteren át vonszolta a medve a fiatal Tatianát

Húsz méteren át vonszolta a medve a fiatal Tatianát Balaskó Réka2024. 03. 19., k – 11:47

A fiatal fehérorosz nő a Tátrában vesztette életét, miután üldözőbe vette egy medve.

Tatiana barátjával, Constantinennal kirándult a Tátrában, mikor egy 120 kilogrammos medvével találkoztak. A pár két irányba kezdett menekülni, a medve pedig Tatiana után eredt, és olyan messze üldözte, hogy teljesen elvesztette barátjával a kapcsolatot. 

Hírdetés

A férfit a mentősök végül elrejtőzve, és sérülések nélkül találták meg, Tatiana azonban nem volt ilyen szerencsés. Már csak élettelen testére találtak rá, amely mellett a medve állt. 

„A medve a félelemnek egyáltalán nem mutatta jelét. Csak a kutya tartotta biztonságos távolságba. A második mentőcsoport felé azonban elindult, mire én riasztottam őket, és egy lövés hallatszott, amivel egy rendőr elijesztette” – ismertette Jakub Filipko, a hegyimentők helyettes vezetője, aki megtalálta a fiatal fehérorosz nő holttestét.

Tatianát a jelentés szerint nem a medve karmai ölték meg, a fenevad elől egy szakadékba rohant. Az állat ezután a nő holttestét még 20 méteren át vonszolta. A támadó medve füle egyébként meg volt jelölve, tavaly javasolták elaltatását, de akkor a minisztérium nem engedélyezte. Az állat pofáján pedig vért láttak, így a szakértők szerint ragadozótámadás történt. 

(Pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »