Húsvéti hosszú hétvége: itt az üzletek ünnepi nyitvatartási rendje

Húsvéti hosszú hétvége: itt az üzletek ünnepi nyitvatartási rendje

Az idei négynapos húsvéti hosszú hétvége jelentősen átrendezi a kiskereskedelemben az üzletek nyitvatartását.

Általános szabály szerint nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a boltok zárva tartanak, de akad egy-két kivétel ezeken a napokon is.

A nagy üzletláncok – Aldi, Auchan, Lidl, Metro, Penny, Spar, Tesco – esetében a következő lesz a nyitvatartási rend az ünnep előtt, alatt és után:

  • április 14-én, csütörtökön: a szokásos csütörtöki nyitvatartás
  • április 15-én, nagypénteken: zárva
  • április 16-án, szombaton: a szokásos szombati nyitvatartás
  • április 17-én, húsvétvasárnap: zárva
  • április 18-án, húsvéthétfőn: zárva
  • április 19-én, kedd: a szokásos keddi nyitvatartás

A CBA, illetve a Príma hálózat, valamint a Coop és a Reál boltjai üzletenként eltérő nyitvatartással működnek az ünnepi időszakban, érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatók által tájékozódni az adott bolt nyitvatartásáról.

Hírdetés

Húsvétkor kivételt képeznek az OMV Spar express üzletek is, amelyek az ünnepnapok alatt is nyitva tarthatnak.

A jogszabály szerint nyitva tartó kivételek:

A nem élelmiszert árusító kiskereskedelmi egységek egyéni rendben tarthatnak nyitva az ünnepi hétvégén. Így számos szaküzlet, kereskedés egyéni döntés nyomán péntektől egészen húsvét hétfőig zárva tart, azaz szombaton sem nyit ki.

A Nemzeti Dohányboltok húsvéti nyitvatartása eltérhet az általánostól, ezért a pontos nyitvatartásról érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatók által tájékozódni a konkrét bolt nyitvatartásáról.

A Magyar Posta arról tájékoztatta az ügyfeleket, hogy április 15-én, pénteken minden postai szolgáltatóhely zárva tart, viszont április 19-én, kedden egyes megyeszékhelyi posták nyitvatartása az április 18-i húsvéthétfői munkaszünet miatt ideiglenesen meghosszabbodik.

A húsvéti hosszú hétvégén az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást. Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról megyénként vagy akár az adott településre kilistázva az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »