Húsvéti gasztronómiai kiállítás (Apor Péter Szakközépiskola)

Húsvéti gasztronómiai kiállítás (Apor  Péter  Szakközépiskola)

A kézdivásárhelyi Apor Péter Szakközépiskola étkezdéjében tegnap délelőtt a közélelmezési osztályok tanulói többéves szünet után ismét kiállították az általuk otthon elkészített hagyományos húsvéti süteményeket.

A közélelmezési osztályok tizenhét csapatának 53 első- és harmadéves tanulója mutatta be gasztronómiai tudását Bardocz Lívia élelmiszeripari mérnök, aligazgató és Páva Carmen Gabriela élelmiszeripari mérnök szervezésében. A sütemények a szülők és nagyszülők bevonásával készültek el. Többek között zserbó, krémes, diós, gyümölcsös, joghurtos és csokitorta, kókuszgolyó, diós kocka stb. került az asztalokra.

Hírdetés

A kiállítást dr. Constantinescu Herman állatorvos, iskolaigazgató nyitotta meg, és köszöntötte a Hargita megyei Kászon községhez tartozó kászonújfalusi Tuzson János-testvériskola küldöttségét, melyet András Ignác központi iskolaigazgató vezetett. „Ebben a néhány tál tésztában benne van a diákok által elsajátított szakma egy része: az alapanyagok beszerzése, azok ellenőrzése, az elkészítés, a felszolgálás, a tápanyagismeret, azaz a cukrászat alapjait tanították meg az oktatók, és vállalták, hogy  a jelen levő meghívottaknak higiénikus körülmények között bemutassák. A közélelmezési osztály tanulói folytathatják tanulmányaikat esti tagozaton hasonló szakmában, jóllehet, amint elvégzik a hároméves szakiskolát, beiratkozhatnak estibe gasztronómiatechnikus szakra, és utána akár egyetemre is mehetnek” – mondotta többek között az igazgató.

A kiállításon nem rangsoroltak, minden csapat részvételi oklevelet kapott. A csapatok díjazása után az iskola tanárai és a meghívottak kóstolót tartottak.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »