Húsvét után elhagyják Magyarországot a Holland Királyi Hadsereg egységei

Húsvét után elhagyják Magyarországot a Holland Királyi Hadsereg egységei

Április 16-án véget ért a Várpalota Challenge 2014 holland vezetésű nemzetközi gyakorlat aktív szakasza Magyarországon. Ezen összesen több mint 3000 katona és 500 (többségében holland) technikai eszköz vett részt.
A várpalotai gyakorlótérről és a pápai bázisrepülőtérről történő haditechnikai szállítások előreláthatóan április 22-éig tartanak majd.
A Magyar Honvédség Bakony Harckiképző Központ várpalotai lőterén tartott gyakorlat 2014. március 12-én kezdődött. Az eseményen a Holland Királyi Hadsereg 13-as Gépesített Dandár és a 11-es Légi-mozgékonyságú Dandár katonái vettek részt a Holland Királyi Légierő és az Amerikai Egyesült Államok Hadseregének Európai Parancsnoksága alá tartozó 12. Helikopter Dandár helikoptereinek támogatásával.
A “Várpalota Challenge 2014″ hadgyakorlat nemzetközi jelentősége, hogy erősítette a holland-magyar katonai kapcsolatokat a NATO-n belül. A Magyar Honvédség aktívan közreműködött a gyakorlat – több mint egy évig tartó – előkészítésében, majd pedig a honvédség több alakulata is részt vett a kiképzési mozzanatok végrehajtásában. Emellett lehetőséget biztosított a Magyar Honvédség számára, hogy gyakorolja a NATO-erők Befogadó Nemzeti Támogatásával (Host Nation Support) kapcsolatos feladatrendszerét.
A várpalotai gyakorlótérről történő vasúti és közúti haditechnikai szállítások a jövő hét közepéig fognak befejeződni. A szerelvények a várpalotai, tapolcai, veszprémi, pápai és hajmáskéri vasútállomásokról fognak indulni a húsvéti ünnepek után.
A Magyar Honvédség arra kéri a térségben lakókat, hogy ezután is fogadják megértéssel a katonai jelenlétet kísérő fokozott forgalmat, illetve az esetleges zajhatásokat.

(Honvédelmi Minisztérium)

Hírdetés

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »