Hülye svédek! El fogják nyiszálni az iszlamisták a torkotokat!

Stockholmi vezetők úgy vélik, a lakosoknak nincs okuk félni a Közel-Keletről visszatérő iszlamistáktól, akik szerintük azért térnek vissza a svéd fővárosba, hogy nyugodt, békés életet éljenek – írja a Breitbart.

Svédországban a közvélemény felháborodott azon, hogy a bevándorláspárti svéd kormány nem vonja vissza azok útleveleit, akik az Iszlám Állam soraiból térnének vissza Svédországba. Erre válaszolt Christina Kiernan, Stockholm erőszakos szélsőségek elleni koordinátora, aki szerint a Szíriából és Irakból visszatérők „rendezett életet” élnek.

Az eddig visszatért ISIS-tagok nem követtek el itthon erőszakos cselekményeket. Dolgoznak és rendes életet élnek, semmi olyan tevékenységet nem folytatnak, ami miatt félni kellene”– mondta Kiernan a svéd TV4 adásában. Legalábbis azok, akikkel eddig beszéltek, nem számoltak be ennek ellenkezőjéről, de később elárulta, hogy csak néhány emberrel beszéltek.

Hírdetés

A Svéd Biztonsági Szolgálat adatai szerint az országot elhagyó mintegy 300 iszlamista katona közel fele tért vissza, de ők sincsenek a hatóságok látóterében a svéd közszolgálati műsorszolgáltató (SVT) decemberi felmérése szerint.

A felmérést kommentálva Magnus Ranstorp terrorizmus-szakértő felhívta a figyelmet a bevándorlók által lakott területeken jelenlévő „csendkultúrára”. Ranstorp ezentúl arra ösztönözte a hatóságokat, hogy tartsák szorosabb ellenőrzés alatt a visszatérő iszlamistákat, ugyanis potenciálisan rendkívül veszélyes személyekről van szó.

A stockholmi vezetők véleményének az is ellentmond, hogy az SVT felmérés szerint minden harmadik visszatérő dzsihadista követett el bűncselekményt, mióta visszatért a Közel-Keletről.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »