Hullanak a dzsihadisták, mint a legyek

Hullanak a dzsihadisták, mint a legyek

Hatalmas területeket sikerült felszabadítaniuk egy hét alatt a kurd harcosoknak Észak-Szíriában: az Iszlám Állam napról napra újabb vereségeket szenved el a harctéren.

Jelentős katonai győzelmeket sikerült elérniük a kurd erőknek az Iszlám Állam (IÁ) ellen az elmúlt hetekben Észak- és Északkelet-Szíriában – írja az iráni Fars hírügynökség. Így számos kulcsfontosságú települést szereztek vissza a dzsihadistáktól, ráadásul hétfőn még az IÁ egyik magas rangú parancsnokát, Ala Ahmad al-Arszant is likvidálták.

A kurd előrenyomulás sikerét jelzi, hogy egy héten belül mind Rakka, mind pedig Haszaka tartományban megváltoztak a frontvonalak: ma már mindennaposak a kurd győzelmi jelentések, amint visszafoglalnak egy-egy újabb települést a terroristáktól.

Sikeres az összefogás

Hírdetés

A Fars hírügynökség szerint a mostani győzelmi sorozathoz hozzájárult, hogy a szír kormányhadsereg több rakomány fegyvert szállított a Kurd Népvédelmi Egységeknek (YPG) Haszaka tartományba. Emellett a múlt hónapban még a kurd önkéntesek kiképzésében is segédkeztek a kormányhű tisztek.

Az YPG katonái Észak-Szíriában:

A támadássorozatot megkönnyíti, hogy a népvédelmi egységeket magába foglaló Szíriai Demokratikus Erőket (SDF) mind az oroszok, mind pedig az amerikaiak légicsapásokkal segítik. Az észak-szíriai települések visszafoglalásakor számos dzsihadistát sikerült likvidálniuk, akik Rakka irányába menekülnek vissza.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »