Hullanak a Blackwater zsoldosai a jemeni hadsereg lábai alatt

Hullanak a Blackwater zsoldosai a jemeni hadsereg lábai alatt

Ta’iz tartományban több zsoldossal végeztek a jemeni biztonsági erők.

A Farsnews forrásai szerint a jemeni hadsereg és a népi milíciák több szaúdiak által felbérelt „Blackwater” zsoldossal végeztek egy katonai bázisra irányuló támadás során Ta’iz tartomány Zobab régióban.

A támadás során azonosított zsoldosok közé tartozik George William Castle volt brit tengerészgyalogos és Mark Judd Hart brit különleges osztagos katona más korábbi amerikai katonákkal együtt. – közölte a brit Blogfactory.

Arab hírügynökségek szerint december 9.-én 14 „Blackwater” zsoldos vesztette életét szintén Taizban. Előtte a jemeni hadsereg elfoglalt 4 szaúdi települést és többek közt magas rangú emirátusi megszálló katonatisztekkel és a szaúdi megszálló erők egyik főparancsnokával is végeztek a jemeniek, annak ellenére, hogy Jemenben az Iszlám Állam és az Al-Kaida is a jemeni hadsereg ellen harcol, a szaúdiakkal és Blackwaterrel egy oldalon.

Hírdetés

A jemeni Zobab régió 40 kilométerre található Báb el-Mandeb tenger-szorostól.

Nevének jelentése arabul „a siralom kapuja”. Ha csak a hivatalos adatok szerint is már eléggé siralmas a helyzet a szaúdiak és zsoldosaik számára Jemenben, akkor mi lehet még ott a falak mögött? S mit értek el a szaúdiak egyáltalán idáig Jemen támadásával? Erre valószínileg csak idővel fog fény derülni.

A „Blackwater” arab és latin-amerikai származású halottait már szinte senki sem említi a nagy számuk miatt.

Orientalista.hu – Cadmus


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »