Hullámokban érkeztek a menekültek a Nyugatiba

Hullámokban érkeztek a menekültek a Nyugatiba

Civilek szállásoltak el menekülteket, hogy ne kelljen esőben, a szabad ég alatt aludniuk, miután a Keleti pályaudvar aluljárói már megteltek.

Az este hullámokban érkeztek a menekültek a Nyugati pályaudvarra. A Migration Aid civil szervezet szerint számítógépes hiba miatt akadozott a migránsok regisztrálása, így több százan nem tudták, hogy melyik menekülttáborban kell jelentkezniük. 24 órát kaptak, hogy eljussanak a következő regisztrációs pontig.

Hírdetés

„Úgy tudjuk, hogy 224 menedékkérőt hoznak regisztrációra Budapestre, közülük 100-an vonattal érkeztek, ők ide jöttek a Nyugati pályaudvarra, illetve a rendőrség buszokkal szállított több mint 100 menedékkérőt a budafoki hivatalba, aminek egyben meg is telt az épülete és az udvara. És azért, hogy a Nyugati pályaudvarra érkező több mint 100 menekültet ne kelljen az esős éjszakában hagyni, ezért ránk hárult az a feladat, hogy megoldjuk a ma esti, a holnap reggeli ellátásukat, illetve az éjszakai szállásukat” – közölte Zsohár Zsuzsanna, a Migration Aid szóvivője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »