Huliak leváltását kezdeményezi az SaS a földművelési bizottság éléről

Huliak leváltását kezdeményezi az SaS a földművelési bizottság éléről Kulcsár Péter2024. 04. 19., p – 14:17

Rudolf Huliak (SNS) leváltását kezdeményezi az SaS a parlament földművelési és környezetvédelmi bizottságának éléről – jelentette be sajtótájékoztatóján Alojz Hlina, a párt képviselője. Állítása szerint a javaslatot muszáj felvenni a parlamenti ülés programjára.

Hírdetés

A kezdeményezés egyik oka, hogy Huliak megsérti a parlamentre vonatkozó előírásokat és szabályokat. A közösségi hálóra feltett videófelvételeken látható, hogy dohányzik a parlament irodájában, ez pedig tilos a törvényhozás épületében. „Nincs semmi ok, hogy Huliak különleges kivételt kapjon a dohányzást szabályozó törvény alól” – mondta Hlina. Hozzátette, Huliak azzal védekezik, hogy a saját irodájában gyújt rá. „Abszurd, hogy magánirodája lenne egy középületben” – jegyezte meg az SaS képviselője.

Az SaS a bizottsági ülések miatt is bírálja Huliakot. „Meghiúsítja az üléseket, obstruál, működésképtelenné teszi a bizottságot, nem tárgyal, nem dolgozik” – jelentette ki Hlina. Hozzátette, ha mégis megnyitnak egy-egy ülést, az úgy fest, mintha „egy galambászegylet találkozójára, vagy egy máriásparti közepébe” csöppent volna az ember.

„Huliak a parlamenti bizottság elnökeként bizonyos mértékig azért is felelős, hogy mi történik az érintett minisztériumokban. Ez alapján eléggé kétségbeejtő a helyzet a környezetvédelmi és a földművelési tárcánál” – szögezte le Hlina, és egyúttal felszólította Huliakot, hogy a cigizés miatt festesse ki az irodát.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »