Hűha! Fizetésünk kétharmada elmehet albérletre

A 40-80 négyzetméteres lakások októberi és novemberi átlagos bérleti díja 130 ezer forint volt Budapesten, szemben az előző év azonos időszakában mért 120 ezer forintos átlaggal, ami 8 százalékos emelkedésnek felel meg – az ingatlan.com összeállítása szerint.

A belső kerületekben tapasztalt áremelkedés miatt a külső városrészekben található kiadó ingatlanok iránt is megnőtt a kereslet.

„A legfrissebb KSH-adatok szerint Budapesten 204 ezer forint volt a nettó átlagkereset az első háromnegyed évben, ennek pedig  kétharmada (66%) az átlagos lakásbérleti díj a fővárosban”

Hírdetés

– fogalmazott Balogh László. A legjelentősebb emelkedést a XVI. kerület érte el: átlagosan 56 százalékkal 106 ezer forintra nőttek a bérleti díjak. A XX. kerületben 36 százalékkal 95 ezer forintra, a XI. kerületben pedig 35 százalékkal 135 ezer forintra emelkedtek. Az V. kerület a legdrágább: az októberi és novemberi hirdetések alapján átlagosan 180 ezer forintért lehet kivenni lakást, ami 20 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget.

Eközben a Fidesz frakciója szerint a bérlakásprogram jelenleg közveszélyes, az otthonteremtés biztonságos.

Szijjártó Péternek biztosan.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »