Hrabko: A kormány még a kompenzáció formájában sem tud megegyezni

Hrabko: A kormány még a kompenzáció formájában sem tud megegyezni

Ha a koalíciós megállapodás egyes részei nem érvényesek, és a kormánypártok nem tudnak megegyezni az új megszövegezésében, az azt jelenti, hogy a megállapodás nem működik, és valójában szabályok nélkül fogják az országot kormányozni. Jelentette ki Juraj Hrabko publicista a TASR TV-ben.

Amióta a Za ľudí párt képviselőinek csoportja Mária Kolíková igazságügyi miniszterrel együtt kilépett a pártból, a kormányban kialakult helyzet nem felel meg a koalíciós megállapodásnak. „Ha valami nem érvényes egy koalíciós megállapodásban, akkor semmi sem érvényes, nem lehet abból csak úgy szükség szerint szemezgetni” – állítja Hrabko.

Ezért Hrabko szerint nem a koalíciós megállapodástól, hanem a koalíciós partnerek aktuális megállapodásától függ a válasz arra a kérdésre, hogy tiszteletben tartják-e a koalíciós partnerek az SaS vétójogát az áremelést kompenzáló egyes intézkedések esetében.

Már nem érv azt mondani, hogy megvétózok valamit. A koalíciós megállapodás darabokra hullott, akárcsak az egész koalíció”

Hírdetés

– jegyezte meg Hrabko.

Amennyiben a koalícióban találnának politikai akaratot, meg lehetne állapodni a koalíciós szerződés újra fogalmazásában. „De ha figyelembe veszem a két év kormányzási módját, nem adok ennek nagy esélyt” – fűzte hozzá Hrabko. Szerinte a koalíció már régóta csak vitatkozik, így

még abban sem tud megegyezni, hogy a magas infláció kompenzálására hivatott intézkedések milyen formában valósuljanak meg.

“Minden párt csak a saját maga oldalára játszik” – mondta hozzátéve, a legtöbb szomszédos ország polgárai már hónapok óta kapnak ilyen segítséget. “Nálunk azonban nem jut az embereknek, mert még mindig csak beszélnek róla” – figyelmeztetett Hrabko. „Csehországban például már eldőlt, hogy szeptemberben harmadszor is emelt nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok” – mondta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »