Hová tűnt a kóser hentes a Klauzál térről?

Nagy csinnadratta közepette adták vissza a piacozóknak a felújított III. számú vásárcsarnokot Budapesten. Videó!

Ha nem vigyáz az ember, még lerúgja a fejét egy gólyalábas bohóc, mindez Erzsébetváros közepén, fényes nappal, egy piac közepén. Október másodikán, pénteken ez bocsánatos bűn, főleg, ha az egy év után kicsinosított külsővel újranyitott Klauzál téri vásárcsarnok közepén történik. A bejáratnál felfújt ugrálóvár mellett elhaladó gurulós kocsis nagyik valódi izgalomtól fűtve és némi türelmetlenséggel várják, hogy Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, majd a kerület polgármestere, Vattamány Zsolt beszéde végére érjen. Aztán már csak egy komolyzenei darabot és egy magyar himnuszt kell végigállniuk, végül előkerül az olló, szalag átvágva, roham!

A történelmi zsidónegyed egyik legpatinásabb épülete a közel másfél milliárdos beruházásnak köszönhetően úgy alakult át, hogy az nem zavarja a szemet. A szegecselt vasszerkezet, mely eredetileg a Ligetben felállított gyermekszínház része volt, uralja a teret, mementója a 19. századi épületnek. A földszintre ráhúztak egy galériát, így még több árus kínálhatja portékáját egyszerre. A nyitónapon azért szemet szúrt, hogy nemcsak az emeleti standok többsége üres, de a földszintiek közül is kevésre pakolták ki a zöldségeket. Az egyik kofától úgy tudjuk, a bérleti díj nem változott, szóval reméljük, nem ezen múlik, hogy egyelőre nem ér össze az árusok válla.

Hírdetés

http://mno.hu/

A beltér az új szinttel körülbelül 7000 négyzetméterre nőtt. A Spar, mely az építkezés egy részét állta, és emiatt tulajdonrészt kapott az épületből, átkerült a jobb oldalra. Szemközt hentes, tejes és egy kávézó-pékség kapott helyet. A Klauzál tér felőli átriumos bejárati részről eltűntek a bódék, a csarnokban lehet csak árusítani.

Ha az erzsébetvárosiakat és a megszokott törzsárusokat sikerül visszacsábítani – a sajtótájékoztatón volt, aki a bejárat melletti kóser hentest hiányolta –, akkor rövid idő alatt újra benépesül majd a III. számú vásárcsarnok.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »