Hová lehet még aljasodni?

Hová lehet még aljasodni?

Sajnos Magyarországon a mai napig túlsúlyban vannak azok az orgánumok, amelyek semmibe veszik az ún. sajtóetikát, de a PTK személyi jogsértést, illetve rágalmazást érintő részeit is. Megtehetik, ugyanis külföldről pénzelik őket, bizonyos hatalmi körök érdekeit szolgálják ki, és újságíróik elvesztették erkölcsi érzéküket, vagy talán soha nem is volt nekik. Bármilyen aljasságot megtehetnek büntetlenül. Mit számít, ha elvesztenek egy-két sajtópert. Soros Gyuri bácsi kifizeti a büntetést…

A Propeller Facebook oldala.

Ezúttal a Propeller nevű szennylap lőtt túl a célon. Új borítóképe van ugyanis a Facebook oldalán a Propellernek. Egy álnok módon, gusztustalanul meghamisított borítókép ez. A kormánypártok plakátjairól jól ismert hölgy a „Magyar reformok működnek” címszóhoz adta az arcát.

S mivel a Fidesz-KDNP visszavonta a vasárnapi zárva tartást – ugyanis a jelenlegi Kormánynak van egy olyan tulajdonsága, hogy ami a gyakorlatban nem működtethető, bármilyen nemes célt is szolgáljon, azt nem erőlteti – a Propeller humorgyárosai úgy gondolták, hogy a bizonyos hölgy szájába tehetnek egy olyan mondatot, aminek a szöges ellentétét vallja, és véleményét felvállalva, ahhoz adta az arcát is.

Becsületsértés? Rágalmazás? Jóhírnév megsértése? Úgy gondolom, mindhármat kimeríti ez a húzás.

Tájékoztató jelleggel a PTK vonatkozó része:

Hírdetés

2:45. § [A becsülethez és jóhírnévhez való jog]

(1) A becsület megsértését jelenti különösen a más személy társadalmi megítélésének hátrányos befolyásolására alkalmas, kifejezésmódjában indokolatlanul bántó véleménynyilvánítás.

(2) A jóhírnév megsértését jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó és e személyt sértő, valótlan tényt állít vagy híresztel, vagy valós tényt hamis színben tüntet fel.

És, hogy lesz-e ennek következménye? Aligha… Arra a csöppnyi jóérzésre sem lehet bazírozni, amit az ember elvárna egy ilyen esetben, hiszen ezek nem rendelkeznek ilyennel. Persze, ha 100 évente egyszer előfordul, hogy a jobbos média megsérti mondjuk egy MSZP-s politikus feleségét – hogy aktuálisak legyünk – dzsihádot hirdetnek ellene. Aztán mikor belátja, hogy messzire ment, bocsánatot kér. Ez normális.

A Propeller bocsánatot fog kérni az általa megsértett hölgytől? Aligha… Na, ez az égbekiáltó különbség…

Székely Réka


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »