Hosszúszárnyú bálna emelt a levegőbe egy turistahajót

Hosszúszárnyú bálna emelt a levegőbe egy turistahajót

SYDNEY. Hosszúszárnyú bálna rontott alulról egy turistákat szállító hajónak az ausztrál partoknál, egy utas eszméletét vesztette, hárman csonttörést szenvedtek – közölte a hajó kapitánya hétfõn.

A 9 méter hosszú hajó visszatérõben volt a queenslandi Whitsundays kikötõjébe szombaton, fedélzetén nyolc horgász turistával és három tengerésszel, amikor egy bálna alulról a levegõbe emelte.

"Egy pillanat alatt mindannyian a padlón találtuk magunkat, ahogy a hajó visszazuhant a vízre. Senki sem tudta, mi történt" – mesélte Oliver Galea kapitány.

Hírdetés

Egy 71 éves dél-afrikai férfi elájult, egy utasnak az orra, egy másiknak az arccsontja, egy harmadiknak a bordája tört el.

"Egyik utas a baleset után vett észre egy bálnát a közelben. Folyton látjuk õket, de sose gondoltuk volna, hogy ilyesmi történhet" – tette hozzá a kapitány, aki a vízi mentõket hívta. A hajót helikopter kísérte a kikötõbe.

A hosszúszárnyú bálnák, amelyek akár 16 méteresre is megnõhetnek, minden évben északra vándorolnak a Déli-sarkvidékrõl Ausztrália melegebb vizeire, hogy szaporodjanak.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »