Hosszú Katinkának már viszket…

Hosszú Katinkának már viszket…

„Imádom az olimpiai évet, érzem a feszültséget, hogy van valami a levegőben, hogy valami izgalmas év következik” – mondta az InfoRádióban az Iron Lady.

Jól halad Hosszú Katinka felkészülése, és már nagyon várja az őszi versenyeket; a háromszoros olimpiai bajnok úszó az InfoRádiónak azt mondta, nagyon sokat tanult a kvangdzsui vizes világbajnokságon.

„Mindig kell egy kis idő, hogy tényleg minden leülepedjen, hogy mindig tudjam látni az egész éves felkészülést és hogy helyesen tudjak rátekinteni a világbajnoki szereplésre. Úgy gondolom, nagyon sokat tanultam Kvangdzsuban is, mint egyébként minden egyes világversenyen” – fogalmazott az InfoRádiónak az év fő versenye tanulságairól Hosszú Katinka.

Úgy gondolja, nyár óta

sokkal magabiztosabb versenyző lett,

és nagyon jól összeállt minden, ezt pedig viszi magával a jövő évi tokiói olimpiáig; visszanézve még szebben is csillognak az érmek számára, amiket a világbajnokságon szerzett, mint ott és akkor.

Arról, hogy volt-e idő a nyári vb után feltöltődni, azt mondta, a viadal után Ázsiában maradt, mivel kezdődött a világkupa-sorozat.

Hírdetés

„Sajnos elég hosszú volt, a három állomást három hét alatt zavartuk le, így végül is hat hetet töltöttünk Ázsiában” – pillantott a naptárjára Hosszú Katinka, aki ezt követően azonnal edzésbe is állt itthon, mondván,

„majd a világkupán sikerül pihenni is”

a versenyzés mellett.

Egyébként pedig úgy érzi: mentálisan és fizikálisan is eléggé ki van pihenve.

„Imádom az olimpiai évet, érzem a feszültséget, hogy van valami a levegőben, hogy valami izgalmas év következik”

– fogalmazott Hosszú Katinka.

Rá az ősszel versenydömping vár, a jövő héten a Duna Arénában lehet majd látni világkupaversenyen, majd indul az „úszó-BL”, vagyis az ISL.

„Az utóbbi napokban már furcsán is éreztem magam, hisz hat hete csak edzem. Ez nagyon hosszú idő, már viszketek a versenyzésre,

úgyhogy nagyon vár a jövő heti világkupát és az ISL-t is” – tette hozzá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »