Hosszú Katinka tényleg visszalépett a vb-n

Hosszú Katinka tényleg visszalépett a vb-n

Mivel Hosszú Katinka 50 méter háton visszalépett annak érdekében, hogy a lehető legkipihentebb legyen az esti 100 méter vegyes fináléjában, Kapás Boglárka pedig 400 méter gyorson nem indult el betegsége miatt, ezért Sztankovics volt az egyetlen magyar érdekelt a pénteki előfutamok során.

Sztankovics a nyitónapon 50 méteren indult, hét századdal lemaradt az elődöntőről és 18. lett. A 22 éves magyar versenyző most nyolc századra megközelítette egyéni legjobbját, de 1:06.42-es idejével újra éppen hét századdal maradt le a továbbjutástól.

Hírdetés

„Kicsit nehéz volt, mert a kvalifikációban nem fogadták el az országos bajnokságon úszott időmet, így 1.7 másodperccel voltam rosszabb idővel nevezve, mint amit tudok. Éppen ezért tudtam, a mellettem úszókra nem számíthatok, magamra voltam utalva. Az, hogy mi történt beljebb, nem láttam, de örülök neki, hogy ilyet tudtam úszni. A szezon elején nem gondoltam volna, hogy itt lehetek, és mégis, ráadásul a rövidpálya nem az én asztalom. Remélem, hogy a következő szintet sikerül megugranom a nyári nagymedencés világbajnokságon” – nyilatkozta az MTI-nek Sztankovics, aki kvalifikációs ideje miatt a medence szélére kapott besorolást.

A péntek délelőtti előfutamok csúcspontja a hazai szurkolók számára a férfi 4×200 méteres gyorsváltók küzdelmei voltak, ugyanis a kínai stafétában helyet kapott az ország egyik legnépszerűbb sportolója, a háromszoros olimpiai bajnok Szun Jang, aki éppen Hangcsouban született. A 27 éves klasszis rövidpályán egyáltalán nem szokott úszni, s csakis a hazai pálya miatt vállalta el, hogy egyedül ebben a számban vízbe ugorjon. A hangcsoui teniszstadionban kialakított uszodában kitörő lelkesedéssel fogadták a nézők, őt éltető hatalmas zászlókkal is készültek. A kínai staféta végül a harmadik lett futamában, és a negyedik idővel jutott tovább.

Az esti programban csak Hosszú Katinka képviseli majd a magyar színeket: a háromszoros olimpiai bajnok magyar idő szerint 12.20 ugrik medencébe 100 méter vegyesen, ahol címvédő és világcsúcstartó is egyben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »