Hosszú Katinka összetépte Gyárfás szerződését

Hosszú Katinka széttépte azt a szerződést, amit az úszószövetségtől kapott a karácsony előtti sajtótájékoztatója után – jelentette tudósítónk a világklasszis sportoló sajtótájékoztatójáról.

Sajnálom, hogy itt kell lenni, a szerződéssel el akarnak hallgattatni, benne volt, hogy a 2017-es vb promóciójában vegyek részt. Ugyanott tartunk. Még mindig úgy érzem, eredményeimmel kiérdemeltem ezt a támogatást, de nem írom alá a szerződést. Nagyon nagy összegről van szó, de nem pénzt kértem Tizenkét millió forint van a szerződésben. De a szövetség tegye inkább a dolgát – mondta Hosszú Katinka.

Előzmények

szenteste előtt két nappal Hosszú Katinka sajtótájékoztatót hívott össze, hogy elmondja, úgy véli, a szövetség nem ad megfelelő hátteret, mégis elvárja a világszínvonalú eredményeket. Az elmondottakra Cseh László úgy reagált, nem érti, mire gondol Katinka, Verrasztó Evelyn nem kívánt nyilatkozni erről, ugyanakkor Kapás Boglárka kifejtette az MNO-nak: abszolút megérti az úszónő érveit.

Hírdetés

Még aznap Gyárfás Tamás portálunkkal közölte: egy sérelme van Hosszú Katinkával kapcsolatban, de bármikor kész rendezni a ma már hűvös viszonyt. Ennek egyik jele lehetett, hogy a szövetség úgy döntött, 2016-tól az elmúlt évek világeseményein nagyszerűen teljesítő klasszisoknak kiemelt támogatást nyújt, szerződéses keretek között, melynek éves keretösszege 2–12 millió forint lehet. Első körben kilenc úszó – többek között Hosszú – részesülhet ebben a támogatásban.

2015. december 29-én bejelentették, hogy a sportolónőnek már saját kabinja van a Komjádi uszodában, ez volt az egyik kérése a szövetségtől.

2016 első munkanapján Kiss László is megszólalt. A szövetségi kapitány egyelőre nem tudott egyeztetni Hosszú Katinkával a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról, jóllehet, a nyári riói olimpiára készülő legjobb magyar úszók egy része már megkezdte a felkészülést az ötkarikás játékokra, mások pedig a napokban vágnak neki az időszerű feladatok teljesítésének.

Eközben Gyárfás Tamás azt szeretné elérni, hogy végre nyugodt, egészséges légkörben készüljenek az úszók az előttük álló nagy feladatokra, különös tekintettel a riói olimpiára. Ennek elősegítésére a Magyar Úszó Szövetség elnöke mind a maga, mind a szövetség részéről mindent elkövet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »