Hosszú Katinka bejelentése: Nem tudok érmeket ígérni.

Hosszú Katinka bejelentése: Nem tudok érmeket ígérni.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Tudja, hogyan tartsa lázban rajongóit és igazából az egész közvéleményt Hosszú Katinka. Azok után, hogy világ- és Európa-bajnok úszónőnk egész évben versenyezve szállítja az aranyakat mindenfelől, két medencébe ugrás között még egy esküvőt is lebonyolít a földgolyó túlsó felén, és akármilyen szakmai polémiája is támad a szövetséggel, mindig és mindenkor sporteredményeire irányítja a figyelmet.

Hírdetés

Néhány nappal az után, hogy bejelentette, mely számokban láthatjuk a riói olimpián, sajtótájékoztatót hívott össze egy budai hotelba, amelynek tartalmát ugyan titokban tartotta az utolsó utáni pillanatig, a legfeszültebb percekben egy hasán ökölbe szorított kezes, kiöltözött képet posztolt a Facebookon, fölötte a felirat: nagy bejelentésre készül. A kommentelők egy része azonnal biztosra vette, hogy gyermekáldás elé néz az úszónő, de hogy kiderüljön az igazság, inkább elugrottunk Magyarország legsikeresebb aktív sportolója sajtótájékoztatójára.

– Ez a sajtótájékoztató nem az olimpiáról fog szólni így két nappal az utazás előtt. Sok helyütt olvastam a latolgatásokat, egyéniben és váltóban is. Egy dolgot szeretnék mondok: nem tudom megígérni, hogy aranyat, érmeket hozok. Egyet igen, hogy mindent ki fogok adni magamból. Amikor célba jutok egy-egy versenyszám végén. A második, hogy Rio után is szeretnék példamutató értékeket képviselni.

Ismert, Hosszú Katinka nevéhez méltó, igazából a vetélytársaknak szóló hallgatás után jelentette be múlt csütörtökön, hogy 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, valamint 200 és 400 méter vegyesen ugrik medencébe az ötkarikás játékokon, míg a gyorsúszó számokat (100, 200, 400, 800 m), amelyeken szintén indulási jogot szerzett, kihagyja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »