Hosszú idő után előkerült Müller Cecília, és fontos dolgokat jelentett be

Hosszú idő után előkerült Müller Cecília, és fontos dolgokat jelentett be

Az oltakozásra kiváló alkalmat ad az oltási hét, ami hétfőn indul – hívta föl a figyelmet az országos tisztifőorvos.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumi vizsgálatai alapján egyértelműen a delta vírusvariáns dominál Magyarországon is. Sőt, már delta variánst is tudtak kimutatni. Mindez azt jelenti, hogy a vírusnak egy rendkívül fertőző, gyorsan fertőző formájával állunk szemben – hívta föl a figyelmet az országos tisztifőorvos a kormány közösségi oldalára feltöltött videóban.

Müller Cecília kiemelte:

már a tünetek megjelenését megelőző két napban fertőzhet a megfertőződött személy,

Hírdetés

azt követően pedig az a tapasztalat, hogy akik egy háztartásban élnek nagyon gyorsan, szinte kivétel nélkül magas kockázatnak vannak kitéve.

„Éppen ezért még soha nem volt ennyire fontos a védőoltás jelentősége az egész járvány alatt. Különösen most, a delta variáns uralkodása miatt, rendkívül fontos a vakcina beadás és beadatása. Kérem, éljenek a védőoltás lehetőségével!” – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos. A jövő héten erre rendkívüli lehetőség is nyílik, ugyanis a 22-ével induló héten számos oltóponton felvehető lesz az első, a második és a harmadik adag védőoltás.

Müller Cecília emlékeztetett, a kórháza telítődnek, ahol egyre több koronavírusos beteget ápolnak, miközben a napi új fertőzöttek száma is jelentősen növekszik. A szakember megjegyezte, érthetetlen, hogy valaki nem él az oltással, hiszen nemcsak saját magukat, hanem szeretteiket, rokonaikat és a különböző közösségek tagjait is megfertőzhetik, és az sem tudható, esetükben hogyan fog lezajlani a betegség.

Az országos tisztifőorvos végül azt is elmondta: feltétlenül fontos, hogy 18 év fölött mindenki éljen a megerősítő oltás lehetőségével, amennyiben a második oltást már 4 hónappal korábban vette fel. „Erre most kiváló alkalmat ad az oltási hét” – zárta szavait.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »