Hosszú az első, Verrasztó a második legjobb idővel döntős

Hosszú az első, Verrasztó a második legjobb idővel döntős

A 400 vegyes előfutamából a második helyen jutott a délutáni döntőbe Verrasztó Dávid. A mindig (ön)kritikus úszó eddig elégedett a teljesítményével. Hosszú Katinka hadat üzent a 400 vegyes világcsúcsának. A magyar férfi vegyes váltót kizárták szabálytalan váltás miatt.

„Végre jól úsztam, rám fért már! A 4:11,99-es időmmel elégedett vagyok, ez az idei második legjobb eredményem. A döntőben tovább fogok javulni, ebben biztos vagyok” – értékelt az MNO-nak Verrasztó Dávid.

Hírdetés

Szintén ott van a 400 méter vegyes úszás döntőjében Hosszú Katinka, aki a legjobb időt úszta. A formáját és a riválisokat nézve csoda lenne, ha nem aranyéremmel zárná a távot. „Nagyjából ilyen időt terveztünk. Az volt a lényeg, hogy az első helyen jussak a döntőbe, és ne ússzam ki magam” – értékelt Hosszú. A 200 vegyes világbajnoka 4:32,78-es idővel a legjobb időeredménnyel jutott az esti döntőbe. Fölényére jellemző, hogy a második cseh Barbora Závadovát majdnem három másodperccel előzte meg.

Kizárták a vegyes váltót

Kizárták a magyar férfi vegyes váltót szabálytalan váltás miatt. Gyurta hamarabb váltott, mint kellett volna. „Törekedtem a biztonsági váltásra, előfordul, hogy felfokozott helyzetben becsúszik egy hiba. Nem haragszom” – mondta Takács Krisztián, a váltó egyik tagja. Másikuk, Balog Gábor elmondta: „Végre hivatalos versenyen úsztam egyéni csúcsot. Nem haragszom Danira, a váltóban mindenki siet, ez ilyen műfaj.” Cseh László ekképp nyilatkozott: „Nagyon élveztem a versenyt! Ezzel az időeredménnyel simán meglett volna az olimpiai kvótánk, ezek után pótselejteznünk kell, de nem lesz vele gond, az Európa-bajnokságon meglesz ez is.” Gyurta Dániel arról beszélt, hogy nagyon sajnálja, hogy rajta ment el a váltó. „Ott lehettünk volna a legjobb hat között, én érzem magam a legrosszabbul. Mindent beleadtam, ráadásul az időm is ott lett volna a legjobbaké között. A 200 mell után nagyon akartam bizonyítani, ez lett belőle, nagyon sajnálom.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »