Hosszabbított éremkovácsával a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Hosszabbított éremkovácsával a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Újabb három évre írt alá a csapattal Zoran Mikes, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC éremkovács bosnyák edzője, aki így 2025-ig irányítja a hatszoros bajnok és hétszeres Román Kupa-győztes kosárlabdacsapatunkat. A szerződéshosszabbításról közösségi oldalán számolt be a zöld-fehér mezes együttes.

Idén nyáron járt volna le, de megyeszékhelyi női kosárlabda-együttesünk, a Sepsi-SIC vezetősége három évvel meghosszabbította Zoran Mikes szerződését, így a bosnyák szakember a soron következő három idényben – azaz 2025-ig – is a sepsiszentgyörgyi csapat kispadján ül majd.

Hírdetés

„Kilenc év sikeres időszaka van mögöttünk. Zoran az első pillanattól kezdve a profizmusban, a teljes odaadásban és a verejtékes munkában hisz. A cél mindig is az volt, hogy egy családot építsünk, és úgy érezzük, ebben a legjobb partnerek voltunk. Feleségével és lányával már teljesen magukénak érzik a várost és Székelyföldet. A célkitűzés a következő három évben is az, hogy csodálatos szurkolóinkat még boldogabbá tegyük, és úgy gondoljuk, Zoran Mikes a legmegfelelőbb személy arra, hogy újabb győzelmeket érjünk el az országban és Európában egyaránt” – nyilatkozta Pásztori István, a klub kosárlabda-szakosztályának vezetője.

„Nagyon örülök a szerződéshosszabbításnak, és remélem, hogy a jövőben is sikeres lesz az együttműködésünk. Az újabb bajnoki idények új próbatételeket hoznak, és nem lesz könnyű feladat a csúcson maradni, mivel mindenki minket szeretne letaszítani a trónról. Állok elébe az új kihívásoknak, és nagyon örülök, hogy a következő szezon elején újra találkozhatunk a szurkolóinkkal, és bízom abban, hogy a Sepsi Aréna továbbra is a szentgyörgyi kosárlabdasport bevehetetlen vára lesz” – jelentette ki határozottan Zoran Mikes.

Az 50 éves edző 2013 novemberében Déri Csabától vette át a Sepsi-SIC irányítását, a csapat pedig abban az idényben a negyedik helyen végzett a bajnokságban. Vezetésével a zöld-fehér mezesek az elmúlt kilenc évben hat bajnoki címet (2016, 2017, 2018, 2019, 2021 és 2022) és hét kupagyőzelmet (2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021 és 2022) ünnepelhettek, emellett a nemzetközi porondon is helytálltak. Legjobb eredményüket az Európa-kupa 2020–2021-es szezonjában érték el, amikor a negyeddöntőben búcsúztak a további küzdelemtől. Minden versenykiírást figyelembe véve, Zoran Mikes eddig 346 mérkőzésen vezényelte a SIC alakulatát. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »