Hős utca: egy évvel elodázták a rendrakást

Hős utca: egy évvel elodázták a rendrakást

A X. kerületi polgármester kérte a drogtanya felszámolására és a területrendezésre kapott 2,1 milliárd forint felhasználásának egy éves halasztását, így egyelőre minden marad a régiben.

Meghallgatást tartottak a minap többek között a Hős utca ügyében az érintett pesti kerületben, és mint az a Magyar Hang beszámolójából kiderül, a Hős utca 15/A és 15/B háztömböket – a hírhedt drogtanyát – nem fogják tudni év végéig lebontani a korábbi ígéretekkel ellentétben, noha az önkormányzat kapott 2,1 milliárd forintnyi forrást a helyzet rendezésére.

Az egyik ok az, hogy az önkormányzat olyan alacsony összegű kártalanítást ígért a lakóknak, hogy nem tudtak megegyezni, a másik, hogy a kormányhivatali kisajátítások során is nagyon alacsony volt a kártalanítási összeg, ennyiért nem mozdultak a lakók, akiknek lakásfelajánlás felelt volna meg inkább.

Hírdetés

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya fideszes polgármestere jelezte, a támogatás felhasználására már kért egy év halasztást, ami egész egyszerűen azt jelenti, hogy 2020-ban ugyanazokkal a nehézségekkel fognak küszködni a helybéliek, mint addig, sőt – mint a lap riportja beszámol róla – egy év szünet után újra drogtanyává vált a két ház.

A helyi rendőrség azt állítja, ez nincs így, inkább abból van ügy, hogy akik drogvásárlás céljával jelennek meg itt, a sikertelenség hatására válnak feszültté és vannak ebből jelenetek.

További problémát jelentenek az illegális lakásfoglalók, akiket a kerületi vagyonkezelő nem bánt.

Gond még a világítás hiánya, illetve a szemét is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »