Horvátország felől nyomulnak a migránsok

Horvátország felől nyomulnak a migránsok

Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy után újabb két megyére, Zalára és Vasra hirdette ki a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a kormány.

Orbán Viktor szokásos pénteki interjújában bejelentette: megkezdték a kerítést építését a horvát határnál. A horvátok továbbküldik a menekülteket hazáné és Szlovénia felé, ezért az utóbbi két ország összefogott, míg a horvátok lezárták határaikat Szerbia felé. A Hír TV helyszíni tudósítója arról tájékoztatott Siklósról, a horvát határ mellől, hogy több migránst is fogtak. A Le Figaro megszondáztatta olvasóit, hogy egyet értenek-e a magyar kerítés építésével, a szavazás elsöprő többséggel dől az egyik irányba. Debrecenben hamarosan bezárhatják a menekülttábort – jelentette be csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hírdetés

09:40Épül a kerítés a horvát határon is – jelentette be Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában.09:40Már hat megyében van válsághelyzet: Csongrád és Bács-Kiskun után újabb négy megye, Baranya, Somogy, Zala és Vas megye területére hirdette ki a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a kormány. A péntek reggel nyolc órától hatályos döntés a Magyar Közlönyben jelent meg. (MTI)09:40Tekintse meg a Hír TV felvételeit az ORFK péntek reggeli sajtótájékoztatóját. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatója a bevándorlás helyzetéről facebook twitter link http://mno.hu/videok/135253 09:40Debrecenben hamarosan bezárhatják a menekülttábort – jelentette be csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. (MTI)09:29„Az éjszaka folyamán több tucat budapesti és kaposvári autóbusz érkezett Siklósra a menekültek elszállítására. Egyelőre a Nagyharsányi és Kisharsányi iskolában szállásolják el őket. A buszok számából arra lehet következtetni, hogy több ezer menekültre számítanak” – írta olvasónk, Szentannai József. Szent István / olvasónk


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »