„Horváth Csacsi”

És ímé, feleim, ilyen az, amikor a gumi rágja az állkapcsot:

„Horváth Csacsi, az MSZP főpolgármester-jelöltje azt állítja, hogy Puzsér egy troll. Nem tudjuk pontosan, hogy mit jelent a politikai szlengben a troll, de azok a főpolgármester-jelöltek, akiknek betartható ígéret nem hagyta el a száját az elmúlt hetekben, akik azzal hülyíti a választóikat, hogy majd térdre kényszeríti Orbánt, akik arra akarják használni Budapestet és az itt élőket, hogy újabb polgárháborús frontot nyissanak, ezerszer inkább tekinthetők trollnak, mint az a Puzsér, akinek a kampánya nem a gyűlöletre, nem a megosztásra és nem a hergelésre épül.”

Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelöltet természetesen nem én nevezem „Csacsinak”. Hanem Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. (Remélem, a független és LMP-s jelzők senkit sem zavarnak meg, ha már engem igen.)

És akkor rögtön helyesbítek is. Nem Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt, hanem Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt kampánystábja nevezi Horváth Csabát Horváth Csacsinak. Ugyanők használják a „troll” kifejezést is, igaz, visszautaló módon. Irományuk folytatásában szerepel még a „szájkarate”, illetve a „senkiből lett címzetes senki” is. Na és burkolt formában az a „mit tett le az asztalra” típusú nyelvi idióma, amely ellen egyébiránt Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt többször, több helyütt tiltakozott, csakúgy, mint a „nem szarunk oda, ahol eszünk” opportunista posztproletár elve ellen.

Ugyanebben az expozéban a kampánystáb a saját gyártású merchandise-ról ezt írja:

„Puzsér Róbert az ország egyik legjobb kommunikációs szakembere, számos médiaplatform tulajdonosa és menedzsere, illetve közismert újságíró, humorista és véleményvezér.”

Valamint, gondolom, papucs orrán pamutbojt, avagy egyujjas, kifordított bundakesztyű, amennyiben konzekvensen akarom folytatni a titulusokat.

Ezzel szemben:

Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt kommunikációs gyakorlata kimerül annyiban, hogy vastag sugárban fossa le a vele egyidőben, ugyanarról a témáról, ugyanott megnyilatkozót.Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt médiaplatformjai aszerint váltakoznak, hogy éppen mely helyről milyen indokkal bocsátják el őt. Kivéve természetesen a Facebook és a YouTube közösségi oldalakat, valamint az underground rádiókat és kisszínpados performanszokat, ahol kifejezetten erős brandet épít.Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt humorista léte legalább annyira markáns és karakterisztikus, mint egy marinált lazac árnyéka, s ugyanezt lehet elmondani véleményvezéri mivoltáról is.

Hírdetés

Mindazonáltal:

Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelöltet, aki írásban bőszen nekimegy nemcsak egy egész kétharmadnak, de a baloldal tőle balabbra lévő felének is, a való életben néha a színpadra is úgy kell feltámogatni, és/vagy onnan lecipelni.Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt elviekben bátran kiáll az igazság érvényesítéséért, ám ha a törvénykezés őt ebben akadályoztatja, képes hivatalos helyen is úgy sírni és zokogni, mint az anyja csecséről frissen lerángatott szopós bárány.Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt elfeledkezik arról az egyszerű tényről, hogy akik most „arra akarják használni Budapestet és az itt élőket, hogy újabb polgárháborús frontot nyissanak”, azoknak többségét ő szopta fel bő nyállal a különböző kormánydöntögetős ellenzéki megmozdulások szónoki emelvényein. Ezért pedig megérdemelne egy nagyblankázást. De ilyen messzire nem menjünk azért.

Nem. Nem leszek olyan álságos, mint ő és/vagy kampánycsapata. S nem nyavalygom tele ezt az írást olyasféle badarságokkal, miszerint a „troll”, a „szájkarate”, a burkolt formában megjelenő „mit tett le az asztalra”, vagy a „címzetes senki” egy haveri gozsduzásnál belefér a közbeszédbe, sőt még egy vélemény-publicisztikában is helyet kaphat, de egy főpolgármester-jelöltek közti adok-kapoknál olyan visszás, mint az elől barna, hátul sárga boxer, avagy egyetemista diáklányok mellkasán az emblémásított geci.

***

Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt kampánya nem a gyűlöletre, nem a megosztásra és nem a hergelésre épül.

Azért nem, mert amit Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt és csapata folytat, az minden, csak nem kampány.

Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt kampányáról majd akkor tudjuk meg, hogy mire épül, amikor végre megtudjuk, hogy a bezöldített Lánchíd, vagy a sétáló Budapest mellett mi olyan van még a tarsolyban, ami valóban meg is valósítható.

Puzsér Róbert független, ámde az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt és/vagy stábja egyelőre megrekedt azon az óvodás szinten, ahol még jópofa az ellenfél nevével viccelődni. Gondolom, ezután a kinézettel való tréfálkozás jön. Utána esetleg a származáson való élcelődés. Végül a műveltségi szint, az érzelmi intelligencia, meg a jelöltek csillagjegyei közti összefüggések taglalása.

***

Mi pedig, feleim, saját szemünkkel láthatjuk – hiszen éppen most, éppen előttünk zajlik -, ahogyan egy valóban tehetséges és valóban karizmatikus közszereplő publicista napról napra egyre inkább azzá válik, amitől régebben minket óvott.

() VBT ()

The post „Horváth Csacsi” appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »