Horvát támadás a vb-nyitómeccs után: Cirkusz!

Horvát támadás a vb-nyitómeccs után: Cirkusz!

A horvát válogatott szövetségi kapitánya, Niko Kovac feldúltan nyilatkozott a csütörtöki nyitómérkőzése után, s természetesen leginkább a játékvezető botrányosnak tűnő ítéleteivel foglalkozott.

A tréner kiemelten beszélt a japán játékvezető ítéleteiről, amelyekkel szerinte egyértelműen sújtotta csapatát: mint ismert, a brazil-horvát (3-1) találkozón Nisimura Juicsi 1-1-es állásnál egy nevetséges tizenegyest fújt be a brazil csapat javára, ezt követően érvénytelenített egy amúgy szabályosnak tűnő horvát gólt, majd a végén megint nem vette észre, hogy a harmadik brazil gól előtt szabálytalanság történt.

Hírdetés

A történtek után Niko Kovac nehezen tudott uralkodni érzelmein, főleg a megadott büntetőt sérelmezte: „Ha minden így folytatódik, akkor egy cirkusz lesz ez a világbajnokság. Emelje fel a kezét, ha bárki a stadionban úgy látta, hogy ez büntető volt…” – kezdte értékelését dühösen a horvát válogatott szövetségi kapitánya, majd folytatta a jogos kritikákat: „Ez labdarúgás, amelyben a szabályok mindenkire ugyanúgy vonatkoznak. A FIFA logójában pont a tiszteletet hirdeti, ámde mindkét csapat iránt. Ezt a tiszteletet azonban most Horvátország nem kapta meg. A stadionban mindenki, a tévé előtt pedig két és fél millió ember látta, hogy ez nem ért tizenegyest. Szégyen!”

Kovac ugyanakkor elégedett volt csapata teljesítményével, és határozottan bízik abban, hogy Horvátország a braziloktól elszenvedett vereség ellenére továbbjut majd csoportjából: „Büszke vagyok a játékosaimra, így kell játszani a hazáért. Ha így folytatjuk, ott a helyünk a legjobb tizenhat között, bizakodó vagyok.”


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »