Horvát kormányfő: Le kell rombolni a magyar kerítést!

Horvát kormányfő: Le kell rombolni a magyar kerítést!

Köszönöm szépen, de az én nevemben nem kell megvédeni a kereszténységet, mondta a horvát kormányfő Orbán Viktornak a brüsszeli EU-csúcson. Zoran Milanovic szerint le kell rombolni a magyar kerítést a határon, de ezt elfelejtette közölni Orbánnal, a gyoda ugyanis magyar tulajdon, így ő nem tud mit tenni ellene.

A horvát-magyar kétoldalú viszonynak kiválónak kellene lennie ahhoz képest, hogy az elmúlt időszakban mennyi energiát fektettünk bele, jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök horvát újságíróknak csütörtökön Brüsszelben. Sokat tettünk azért, hogy a kapcsolatok kiválóak legyenek, az a sok erőfeszítés olyan érték, amelyhez méltónak kellene lennünk, mondta rövid nyilatkozatában a horvát sajtó beszámolói szerint.

Hírdetés

Zoran Milanovic horvát miniszterelnök a Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozója előtt a sajtónak még úgy nyilatkozott, hogy a magyar kerítést le kell rombolni. Újságírói kérdésre, ezt közölte-e Orbán Viktor miniszterelnökkel is, úgy válaszolt, hogy nem, mert magyar tulajdonról van szó, de továbbra is hibás lépésnek tartja.

Zoran Milanovic elmondta, hogy sokat beszélgetett a magyar miniszterelnökkel, aki szerinte nagyon érdekes beszélgetőpartner. Orbán hajtogatja a magáét, de igazából nem tudott meggyőzni, mondta. Hozzátette: számára fontos, hogy ne rontsanak tovább a két ország viszonyán, amely az utolsó 25 évben az Ina horvát olajipari vállalat körül kialakult ellentéteket leszámítva jó volt. Magyarország OK volt Horvátországgal, szögezte le brüsszeli nyilatkozatában. Végül megjegyezte: „Megmondtam neki, hogy az én nevemben nem kell megvédenie a kereszténységet, nem kell, köszönöm.”


Forrás:mandiner.hu
Tovább a cikkre »