HORTHY A HARMADIK HONALAPÍTÓ

“Magyarországnak – történelme során – három kormányzója volt: Hunyadi János, Kossuth Lajos és Horthy Miklós.

Hunyadi Jánost, a nemzet osztatlan elismerését jelentő „törökverő hadvezér” melléknévvel ruházta fel a hálás utókor.

Kossuth Lajos neve egybe forrt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc diadalmas és tragikus eseményeivel. A függetlenségért megalkuvás nélkül harcoló politikus, forradalmár és államférfi szimbólumával.

Horthy Miklós volt a kormányzók sorában az a „kivételezett” személy, akinek a jellemét, a képességét, az államférfiúi nagyságát, a történelmi szerepét, és általában minden egyes tettét (!), meghamisították.

Vagy eltorzították a Kremlből ideirányított, a bolsevik ideológiától elvakult gyászmagyarok és/vagy követőik.

Szemellenzős „történészek” hada (Vas Zoltán, Karsai Elek, Szinai Miklós, Gárdos Miklós, Korom Mihály, Pintér István, Ladányi Andor, Pölöskei Ferenc, Himler Márton, Lévai Jenő, stb., stb.) – egymást túllicitálva – „dobálta a sarat”.

Természetesen évtizedeken át Horthyra.

Hírdetés

Hazaárulók, kollaboránsok, gyilkosok vagy félművelt „politikusok” igyekeztek „lejáratni” Horthyt a nemzet előtt.”

,,….az a kormányzó, akit méltán ruházhatnának fel a „HARMADIK HONALAPÍTÓ” címmel, aki tiszta lelkiismerettel áll az utókor előtt, aki egy rendkívül bonyolult hazai és nemzetközi helyzetben, minden erejével a magyar nemzet érdekét szolgálta!”

Szerző: Professzor Dr.Bokor Imre nyugalmazott mérnök ezredes, egyetemi tanár, katonai rádióelektronika szakterületen a hadtudományok doktora, az MTA tagja. A Kádár-korszakban 1989-es nyugdíjazásáig a Magyar Néphadsereg tisztje, az MSZMP-be – pozíciója ellenére – nem lépett be. A közvélemény előtt 1989-ben kiadott Kiskirályok mundérban című könyv szerzőjeként vált ismertté.

Könyve miatt a hadseregből nyugdíjazták. A rendszerváltás után az írást folytatva, műkedvelő történelemkutatóként újabb történelmi-politikai tárgyú, széles olvasóközönségnek szánt könyveket írt.

Vitézek A Hazáért

Magyar Tudat

The post HORTHY A HARMADIK HONALAPÍTÓ appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.

Related posts:Tom Lantos Horthyról, avagy a Kormányzó hogyan mentette meg a budapesti zsidóság nagy részét “Ideje szó szerint idézni Tom Lantost és Montgomery nagykövetet Horthyról…Felmentették Horthy kormányzó néhai kultuszminiszterét a háborús bűntett vádja alól Bűncselekmény hiányában felmentette Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a háborús bűntett…1929. május 26-án avatták fel a Nemzeti Hősök Országos Emlékkövét Nagyságrendileg hatszázezerre tehető az első világháború hősi halottainak száma, a…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »