Horrorovi Norvégiában

Horrorovi Norvégiában

Megdöbbentő képek a Facebookról: vágóhídon lemészárolt rénszarvasok tetemeit takarítják el kisgyermekek egy óvodai kirándulás keretében. Az országban ez a kultúra része.

Óriási felháborodás kísérte azt a néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra került videót, amiben egy óvodáskorú gyermek Sellyén leszúr egy visító malacot, amire felnőttek biztatták. Az ügyben azóta rendőrségi nyomozás is indult, a videót eltávolították a Facebookról.

Ez az esemény Norvégiában valószínűleg nem lenne hírértékű, hiszen ott hagyomány, hogy az óvodásokat vágóhidat látogatnak, ahol végig kell nézniük a rénszarvasok leölését.

 

Ráadásul még a tetemek eltakarításában is segítenek. A kicsik örömmel vesznek részt a mókában, ahogy ezt a norvég óvoda ki is posztolta a Facebook-oldalán. Két szmájli között viccesen megjegyzik: „Rudolf nem volt az áldozatok között.”

Hírdetés

 

A képekhez fűzött kommentekből és egy Svédországban élő olvasónk tapasztalataiból kiderül, ez szerves része a norvég kultúrának. Bár néhány kommentelő kifogásolja a tetemtakarítást, a legtöbben pozitívan szólnak hozzá az eseményhez.

 

 Mindenki döntse el maga, szívesen tenné-e ki gyermekét egy ilyen tapasztalatnak.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »