Horrorbaleset Tótvázsonynál, 19 ember kórházban, mentőhelikopter a helyszínen

Horrorbaleset Tótvázsonynál, 19 ember kórházban, mentőhelikopter a helyszínen

Óriási tömegbukás volt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben nagy sebességnél ütköztek össze amatőr és profi kerékpárosok.

A körülbelül 200 fős elit férfi és női + u19 és master férfi mezőny az első körben a nyolc százalékos lejtmenetben esett el 70km/h-as sebességnél – írta meg a velo.hu Facebook-oldala. A bejegyzést közzé tevő Szilasi László, a velo.hu alapítója, maga is a bukás részese, azt írta, sok versenyen látott bukást, de itthon hasonlót se. „Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal.”

Hírdetés

A helyszínre kilenc mentőautó és két mentőhelikopter érkezett. A hvg.hu-nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: összesen 19 sérültet látták el könnyebb és súlyosabb sérülésekkel, utána kórházba szállították őket.

A bejegyzéshez fűzött hozzászólásokból kiderül, hogy többen a szervezőket hibáztatják, mert az amatőröket a profik előtt indították, valamint mert a rajt után összetömörödött mezőnyt egy lejtőre engedék rá.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »