Horror: dzsihadisták fejeit főzte meg egy iraki háziasszony

Harcedzett parancsnokká vált egy 39 éves iraki háziasszony az Iszlám Állam és az ak-Kaida elleni háború alatt. A Moszul mellett állomásozó kis hadsereg vezetőjét már évek óta próbálják meggyilkolni a terrorcsoportok, de az asszony bosszúból lefejezte a legyőzött terroristákat, testüket elégette, fejüket pedig megfőzte.

Egy iraki háziasszony irányítja a háborút a Moszul melletti Shirqat városánál. A CNN azért kereste fel Wahida Mohamedet, – harcos nevén Um Hanadit – mert meglepődve értesültek arról, hogy egy 39 éves volt háziasszony hadserege ilyen meghatározó szerepet tölthet be az Iszlám Állam kiűzésében.

Az interjú elején Um Hanadi egy 9 milliméteres Berettát szorongatott, és “csendet, ne mozdulj!” – kiáltással morgott a mögötte ülő férfi katonáira, akik azonnal elcsendesültek, megigazították fegyverüket, és lesütött szemmel kihúzták magukat.

Um Hanadi egy törzsi milíciából gyűjtötte össze 70 katonából álló hadseregét, és az iraki erőket támogatva a közelmúltban sikerült kiűzniük az Iszlám Állam harcosait Shirqatból. A konfliktus egyik legvéresebb frontján csak ritkán lehet női harcosokat találni, Irak vidéki területein pedig egyenesen “természetellenesnek” hat egy női parancsok irányította csapat.

Wahida Mohamed harcosaival (Fotó: CNN / Twitter)

Wahida Mohamed harcosaival (Fotó: CNN / Twitter)

Már akkor az Iszlám Állam ellen harcolt, mikor még meg sem alakultak

Az asszony 2004-ben kezdte meg a terrorizmus elleni harcot az iraki biztonsági erőkkel és a koalícióval együttműködve. Emiatt azonban kivívta maga ellen a dzsihadisták haragját – a terroristák ekkor még a mezopotámiai al-Kaidához tartoztak, majd néhány évvel később kiváltak, és belőlük jött létre az Iszlám Állam.

Hírdetés

Elmondása szerint veszélyesebbnek tartják őt, mint a miniszterelnököt. Maga al-Baghdadi is megfenyegette, 2006-tól pedig számtalan alkalommal rejtettek bombát a háza előtt álló kocsikban. 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben is megpróbálták felrobbantani, 2013-ban és 2014-ben pedig legalább három hasonló merényletet terveztek ellene.

Wahida Mohamed / Facebook

Wahida Mohamed / Facebook

Wahida Mohamed / Facebook

Wahida Mohamed / Facebook

Első és második férjét is az Iszlám Állam elleni harcban veszítette el, összesen hatszor próbálták meg kivégezni. Feje és lábai tele vannak a robbanások után maradványokkal, melyek a testébe fúródtak.

Szüleivel és három fiútestvérével is a terroristák végeztek.

Valóban, főzött fejek?

Családja és szerettei elvesztése után kissé elszabadultak Um Hanadi indulatai a dzsihadisták elleni bosszúhadjáratában:

“Harcoltam velük, lefejeztem őket, megfőztem a fejüket, a testüket pedig elégettem” – közölte az interjú alatt érzelemmentesen, majd elmondta, hogy aki kíváncsi a képekre, menjen fel a Facebookra.

Wahida Mohamed / Facebook

Wahida Mohamed / Facebook


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »