Horror Budapesten: lendült a több mint fél méteres kés

Egy gyros büfében volt balhé: életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat.

A vádirat lényege szerint az egyiptomi állampolgárságú vádlott szakácsként és eladóként dolgozott az elkövetés helyén, egy IX. kerületi gyros büfében – derül ki a Fővárosi Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből, melyet változtatás nélkül közlünk. Horrorisztikus részletek következnek.

Részegen futott be

A vádirat szerint 2014. május 16-án az éjjeli órákban a vádlott vendégek hiányában a büfé bezárásához készülődött. Ekkor érkezett a büféhez az ittas állapotban lévő másik férfi, aki gyrost szeretett volna vásárolni, a vádlott azonban közölte vele, hogy a büfé már bezárt.

A férfi ezért továbbment, amikor azonban észlelte, hogy a vádlott egy később érkező vendéget mégis kiszolgált, felháborodva visszament a büféhez, és emelt hangon trágár szavakkal szidalmazni kezdte a vádlottat.

Hírdetés

A felek között egyre hangosabb szóváltás alakult ki, amelynek során a felháborodott férfi a pulton benyúlva több tárgyat lesöpört, majd a hússütő állványt megrántotta, a rajta lévő gyros húst a nyárssal együtt kitépte és a földre dobta.

A feje irányába sújtott

Ezt látva a vádlott egy több mint fél méteres teljes hosszúságú gyros vágókéssel nagy erővel a másik férfi feje irányába sújtott, aki védekezésképpen a feje fölé emelte az egyik kezét. A vágókés – mély vágott sérülést okozva – így elsősorban a férfi alkarját találta el, azonban az ütés ereje miatt a férfi fejét is megsebezte.

A bántalmazott férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a bántalmazás eszközére, erejére tekintettel az életveszélyes állapot reális lehetősége is fennállt, amelynek elmaradása kizárólag a gyors elsősegélynek, illetve az időben érkező szakszerű orvosi ellátásnak volt köszönhető. A férfi kezén keletkezett súlyos sérülések maradandó fogyatékosságot okoztak.

A Fővárosi Főügyészség az egyiptomi férfit életveszélyt okozó testi sertés bűntettének kísérletével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A főügyészség garázdaság vétsége miatt a bántalmazott férfival szemben is vádat emelt erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »