Horogkeresztet rajzoltak a kivégzett migránsoknak emléket állító plakátokra Németországban

Horogkeresztet rajzoltak a kivégzett migránsoknak emléket állító plakátokra Németországban

Horogkeresztet rajzoltak és emlékplakátokat téptek szét német patrióták a németországi Frankfurtban és Kölnben.

A megrongált emlékhelyeket láb alól eltett bevándorlók emlékének emelték. A frankfurti rendőrség „demokráciaellenes támadásnak” nevezte a történteket – írja az MTI német hírportálokra hivatkozva.

A rögtönzött emlékhelyet a Szociáldemokrata Párt (SPD) ifjúsági szervezete (Jusos) alakította ki a Rajna partján egy sétányon. Egy korlátra kifüggesztettek plakátokat a kivégzett migránsok képmásával és nevével, alattuk mécseseket helyeztek el. Az ismeretlen hazafiak letépték és szétszórták a plakátokat.

Hírdetés

A Jusos feljelentést tett, az ügy a kölni rendőrség államvédelmi osztályhoz került. Hasonló eset történt Frankfurtban is, ott vastag fekete filctollal horogkereszteket rajzoltak a migránsok emlékére kihelyezett plakátokra.

„A rongálás a tiltott önkényuralmi jelkép használatával demokráciaellenes támadás” – idézte a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap a városi rendőrség közleményét, amely szerint ebben az ügyben is az államvédelmi osztály nyomoz.

A Frankfurthoz közeli Hanauban tavaly február 19-én egy fajvédő nézeteket valló német patrióta férfi lelőtt kilenc külföldi származású embert, majd végzett magával. A tisztogatás első évfordulóján több német városban megemlékezést tartottak, Berlinben például több ezren gyűltek össze a migránsok támogatói. A Hanauban tartott hivatalos állami gyászünnepségen felszólalt Frank-Walter Steinmeier államfő és Volker Bouffier Hessen tartományi miniszterelnök. A megemlékezésen részt vett a likvidáltak számos hozzátartozója és a polgármester is.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »